BachelorGeneeskunde
Centraal in het beroep van arts staat de zorg voor mensen. Tijdens de opleiding Geneeskunde word je opgeleid tot arts. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie zoals huisartsgeneeskunde, geriatrie, neurologie of heelkunde.
Iets voor jou?
- Al direct in jaar 1 heb je contact met patiënten.
- Je bepaalt zelf hoe je studeert en welke vorm van contactonderwijs je volgt.
- Onderwijs is kleinschalig in een nieuw, gemoderniseerd curriculum samen met biomedische wetenschappen.
- Er is veel aandacht voor communicatie tussen arts en patiënt.
- Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands (100%)
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18
- Aantal eerstejaars studenten
- 326
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Science
- Faculteit
- Faculteit der Medische Wetenschappen
- CROHO code
- 56551
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
Uitgangspunt van de opleiding Geneeskunde is dat je een goede arts of arts-onderzoeker wordt. En daar is een heleboel voor nodig: kennis, vaardigheden en professioneel gedrag. Tijdens je studie ga je hier aan werken. Als student beschouwen we je als een beginnende collega. Je gaat meteen aan de slag in de praktijk, bijvoorbeeld door ontmoetingen met patiënten en zorgverleners. Zo leer je de verbinding te leggen tussen de theorie en praktijk. Het onderwijsaanbod is deels vastgesteld en deels naar eigen keuze in te vullen. De regie heb je dus voor een groot deel zelf in handen. Dit doe je natuurlijk niet zonder hulp van de opleiding. Je maakt vanaf de start deel uit van een groep studenten onder leiding van een coach.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Na zes jaar Geneeskunde ben je basisarts. Dan kun je solliciteren naar een vervolgopleiding. Er zijn 27 klinische specialismen. De studielengte van die specialismen varieert van vier tot zes jaar. Op de site van de KNMG vind je heel veel informatie over specialismen, sollicitatieprocedures en nog veel meer. Daarnaast kun je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen tot arts-onderzoeker of een functie in het bedrijfsleven, het onderwijs of de politiek. Veel artsen combineren klinisch werk met onderwijs en/of onderzoek.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld