Geneeskunde
Zegel Topopleiding Universiteiten Keuzegids 2024

BachelorGeneeskunde

Centraal in het beroep van arts staat de zorg voor mensen. Tijdens de opleiding Geneeskunde word je opgeleid tot arts. Daarna kies je voor een vervolgopleiding of specialisatie zoals huisartsgeneeskunde, geriatrie, neurologie of heelkunde.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Al direct in jaar 1 heb je contact met patiënten.
  • Je bepaalt zelf hoe je studeert en welke vorm van contactonderwijs je volgt.
  • Onderwijs is kleinschalig in een nieuw, gemoderniseerd curriculum samen met biomedische wetenschappen.
  • Er is veel aandacht voor communicatie tussen arts en patiënt.
  • Deze opleiding heeft het predicaat 'Topopleiding' gekregen van de Keuzegids Universiteiten 2024
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik vind de sfeer tussen studenten en docenten echt heel goed binnen de opleiding.
Portretfoto Yvette Oosterlaan
Yvette Oosterlaan Student Het verhaal van Yvette
Kennismaken

Wat ga je leren?

Uitgangspunt van de opleiding Geneeskunde is dat je een goede arts of arts-onderzoeker wordt. En daar is een heleboel voor nodig: kennis, vaardigheden en professioneel gedrag. Tijdens je studie ga je hier aan werken. Als student beschouwen we je als een beginnende collega. Je gaat meteen aan de slag in de praktijk, bijvoorbeeld door ontmoetingen met patiënten en zorgverleners. Zo leer je de verbinding te leggen tussen de theorie en praktijk. Het onderwijsaanbod is deels vastgesteld en deels naar eigen keuze in te vullen. De regie heb je dus voor een groot deel zelf in handen. Dit doe je natuurlijk niet zonder hulp van de opleiding. Je maakt vanaf de start deel uit van een groep studenten onder leiding van een coach.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na zes jaar Geneeskunde ben je basisarts. Dan kun je solliciteren naar een vervolgopleiding. Er zijn 27 klinische specialismen. De studielengte van die specialismen varieert van vier tot zes jaar. Op de site van de KNMG vind je heel veel informatie over specialismen, sollicitatieprocedures en nog veel meer. Daarnaast kun je je bijvoorbeeld verder ontwikkelen tot arts-onderzoeker of een functie in het bedrijfsleven, het onderwijs of de politiek. Veel artsen combineren klinisch werk met onderwijs en/of onderzoek.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld