Yvette Oosterlaan

Portretfoto Yvette Oosterlaan
Ik vind de sfeer tussen studenten en docenten echt heel goed binnen de opleiding.
Naam
Yvette Oosterlaan
Opleiding
Geneeskunde
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO E&M, psychologie en CCVX certificaten in biologie, scheikunde en natuurkunde

Student Yvette Oosterlaan volgt de studie Geneeskunde aan de Radboud universiteit. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Omdat ik de sfeer op de medische faculteit erg fijn vond aanvoelen tijdens de open dag. Daarnaast vond ik het een groot voordeel hoe patiëntgericht de geneeskunde opleiding is in Nijmegen, vanaf het eerste jaar met patiënten in contact komen sprak mij echt aan. Daarnaast vond ik sfeer van de stad Nijmegen heel fijn aanvoelen. De stad is gastvrij en gezellig en dat vind ik erg belangrijk.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit?

Na de middelbare school ben ik eerst psychologie gaan studeren. Deze switch vond ik wel goed te doen. Ik vond het wel lastig om zoveel vrijheid te krijgen. Tijdens mijn eerste jaar liep ik daarom vaak achter met opdrachten. Ik moest echt leren plannen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom?

Ik vind het zo leuk aan geneeskunde dat er gewoon zo veel kennis is. Er zijn onwijs veel ziektebeelden, uitzonderingen en patiëntverhalen. Ik vind het leuk om daar in te duiken en elke dag op dat gebied iets wijzer te worden. Binnen de bachelor is ruimte om vakken te kiezen en zo kan je echt dieper in de onderwerpen duiken die je interessant vindt.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

Ik vind de sfeer tussen studenten en docenten echt heel goed binnen de opleiding. Er is veel ruimte om vragen te stellen en te leren. Er is naar mijn idee een informele maar professionele relatie tussen student en docent en dat is echt super fijn.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik wil doorgaan naar de master geneeskunde. De master is nodig om basisarts te worden.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ja! Ik zit bij twee commissies: de medische oriëntatie commissie en de cursuscommissie. Met deze commissies organiseer ik, samen met andere studenten, activiteiten voor medestudenten. Omdat ik bij een commissie zit ga ik ook naar borrels en een weekend voor actieve leden. Dit is allemaal heel erg gezellig en een leuke toevoeging aan je studententijd!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik vind het leuk aan Nijmegen hoe compleet de stad is: er is de Waal met het Waalstrand (zo heerlijk in de zomer!), leuke parken (Kronenburgerpark en Goffertpark), leuke evenementen (vierdaagse!), heel veel kroegen en leuke restaurants en vooral ook echt hele leuke mensen.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Een dag meelopen met een student heb ik destijds gedaan en dit vond ik echt waardevol. Zo kreeg ik een goed idee wat een dag als student in hield en had ik veel ruimte om vragen te stellen aan de student met wie ik mee liep.

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Een studiekeuze maken is lastig en ik kan me voorstellen dat het al helemaal lastig in deze coronatijd. Ik zou je aanraden om veel te praten met mensen die al studeren en te kijken of je in contact kan komen met iemand die de opleiding doet waarin jij geïnteresseerd bent. Daarnaast zou ik je ook zeker aanraden om een (online) open dag of proefstudeerdag te volgen om een goed beeld te krijgen van de opleiding en de manier waarop deze is opgebouwd.