Waarom de studie Geneeskunde in Nijmegen?

Centraal in het beroep staat de geneeskundige zorg voor mensen. Als je graag met mensen werkt, iets voor anderen wilt betekenen, een voorliefde hebt voor exacte vakken, en graag ingewikkelde vraagstukken oplost  die te maken hebben met ziekte en gezondheid, dan heb je de juiste motieven om voor de studie geneeskunde te kiezen. Al in het eerste jaar start je met praktisch onderwijs zoals EHBO en contact met patiënten, ook oefen je vaardigheden met simulatiepatiënten. Een groot deel van het onderwijs in de eerste anderhalf jaar volg je samen met studenten biomedische wetenschappen in kleine groepen van 15 studenten. In het derde jaar is er veel ruimte voor minoren.

De opleiding heeft een nauwe band met het Radboudumc en de opleiding Biomedische wetenschappen; de eerste anderhalf jaar van de opleiding volg je grotendeels gezamenlijk. Het gaat hier niet alleen om dat je dezelfde stof bestudeert, maar dat je letterlijk samenwerkt en leert om vanuit verschillende perspectieven te kijken naar vragen binnen de gezondheidszorg. Dit is uniek voor de geneeskundeopleidingen in Nederland.

Je ontwikkelt communicatieve en psychomotorische vaardigheden die bij een moderne arts horen en krijgt daarbij een uitstekende natuurwetenschappelijke basis. Je voert bovendien zelf de regie over de wijze waarop je bepaalde einddoelen haalt waarbij je goede begeleiding krijgt van je eigen coach. Leren gaat steeds vanuit een betekenisvolle context. Zo staat bijvoorbeeld steeds de patiënt centraal.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit