GPM afbeelding

BachelorGeografie, Planologie en Milieu

Bij Geografie, Planologie en Milieu leer je over uiteenlopende onderwerpen zoals geopolitiek en grenzen (geografie), energietransitie, duurzame samenleving en oplossingen (milieu) en smart cities, mobiliteitsstromen en visievorming (planologie).

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je kijkt naar lokale én globale ontwikkelingen en hebt de mogelijkheid om zelf onderzoek te doen. 
  • Je besteedt aandacht aan uiteenlopende onderwerpen.
  • Je ontwikkelt praktische vaardigheden, maar volgt ook theoretische en methodische vakken.
  • Je bestudeert het handelen van de mens en de effecten daarvan op haar omgeving.

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik heb als tip om zeker naar alle activiteiten van de studievereniging te gaan, dit is een hele goede manier om mensen te leren kennen.
Raaf van Will
Raaf van Will Student Het verhaal van Raaf
Kennismaken

Wat ga je leren?

Binnen het studieprogramma van de opleiding komen drie vakgebieden samen: geografie, planologie en milieu, elk met een eigen perspectief. Gedurende de drie jaar van je bacheloropleiding duik je steeds dieper in de thema’s behorende bij deze vakgebieden.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Geografen, planologen en milieukundigen komen terecht in diverse sectoren. Je bezit kwaliteiten die gewaardeerd worden door veel werkgevers zoals overheden, als gemeentes en provincies, maar ook in het bedrijfsleven zoals bij onderzoeks- en adviesbureaus. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld