Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Geografie, Planologie en Milieu jaar 3

Studiejaar
3

In het eerste semester van het derde jaar krijg je volop de mogelijkheid om jezelf inhoudelijk te profileren door de keuze van andere vakken die de opleiding aanbiedt of door het volgen van keuzevakken binnen andere faculteiten of op andere universiteiten in binnen- en buitenland.
Naast de keuzevakken volg je ook nog één thematisch vak van het gekozen spoor. 

In het tweede semester volg je nog een algemene cursus: ‘Practising Spatial Theories’, als afsluiting van het theoretisch spoor. In het laatste deel van de bacheloropleiding schrijf je de Bachelorthesis. Binnen deze thesis pas je eerder opgedane kennis en vaardigheden zelfstandig toe door een zelfgekozen onderwerp te onderzoeken. Voorbeelden van onderzoeken zijn: ‘Hoe maken we steden bestendig tegen klimaatverandering?’ En ‘Wat zijn de gevolgen voor de huizenprijzen in Groningen na de aardbevingen?’.

Over dit studieprogramma

Keuzevakken

De keuzeruimte is voor het grootste deel beschikbaar in het eerste semester van het derde jaar. Een kleiner deel bevindt zich in het begin van het tweede semester. Een keuzevak kan bijna elk vak zijn dat aan onze faculteit of elders in binnen- of buitenland wordt aangeboden. Door te kiezen voor een samenhangend geheel van keuzevakken (een zogeheten minor) kun je een extra dimensie geven aan je studie.

Lesbevoegdheid halen?

In het derde jaar kun je ook de Educatieve Minor van de lerarenopleiding volgen. Dit programma duurt een half jaar (30 EC) en in combinatie met je bachelordiploma behaal je hiermee een tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs, waarmee je Aardrijkskunde les kunt geven in de onderbouw van havo en vwo en in vmbo-t.

Totaal EC
60 EC

Specialisaties