Carmen Aalberts

Carmen Aalberts
Ik ervaar de sfeer binnen de opleiding als heel gezellig en open.
Naam
Carmen Aalberts
Opleiding
Geografie, Planologie en Milieu
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO Corderius College, profiel E&M

Carmen Aalberts is bachelorstudente Geografie, Planologie en Milieu.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen omdat de sfeer me erg aansprak. Tijdens de Open Dag, maar vooral toen ik later een meeloopdag ging doen voelde ik me meteen welkom en thuis op de universiteit.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang van de middelbare school naar de universiteit ging voor mij vrij soepel. Alles gaat natuurlijk op een andere manier, maar daar was ik vrij snel aangewend. Tijdens de introductieweek hadden we al veel belangrijke informatie gekregen over hoe de praktische dingen werken en in het vak academische vaardigheden werden we goed begeleid met de meer inhoudelijke zaken. Daarnaast was iedereen heel aardig en behulpzaam en kon je met vragen altijd terecht bij ouderejaars of docenten.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Ik ervaar de sfeer binnen de opleiding als heel gezellig en open. De docenten zijn toegankelijk en makkelijk aanspreekbaar. Bij de studenten onderling is het vooral heel erg gezellig, maar natuurlijk ook serieus als dat nodig is.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben zeker betrokken bij de studievereniging, ik zit op dit moment in de tv-commissie. Daarnaast vind ik het ook leuk om naar de activiteiten, feestjes en borrels te gaan.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik vind het leuk dat Nijmegen aanvoelt alsof het heel compact en gezellig is, bijna als een dorp, maar toch ook alles te bieden heeft wat ik in een stad zoek.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik vond de proefstudeerdag heel waardevol, omdat je dan een programma krijgt wat echt gericht is op studiekiezers en je dus een beetje van alles mee krijgt. Daarnaast vond ik het heel fijn dat je met andere studiekiezers die geïnteresseerd waren in dezelfde studie kon praten en de studie kon vergelijken met soortgelijke studies in andere steden. De meeloopdag vond ik heel fijn om echt de sfeer te proeven binnen de opleiding, maar inhoudelijk moet je echt geluk hebben met de dag.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ga naar zoveel mogelijk voorlichtingsactiviteiten! Praat er veel over met vrienden en familie, maar maak uiteindelijk je eigen keuze en luister naar je gevoel.