Raaf van Will

Raaf van Will
Ik heb als tip om zeker naar alle activiteiten van de studievereniging te gaan, dit is een hele goede manier om mensen te leren kennen.
Naam
Raaf van Will
Opleiding
Geografie, Planologie en Milieu
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO aan het Openbaar Lyceum Zeist, profiel C&M

Raaf van Will volgt de bacheloropleiding Geografie, Planologie & Milieu aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik wilde heel graag in Nijmegen studeren omdat de stad mij erg aansprak. Zo ben ik bij de Radboud Universiteit terecht gekomen.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond het best wel lastig in het begin, ik moest best wel wennen aan het studeren, op mezelf wonen en nieuwe vrienden maken. Hier moest ik even een balans in zien te vinden. In het begin werd er tijdens de vakken best aandacht besteed aan hoe het met ons ging, dat hielp hier wel heel erg bij.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij aanspreekt aan de bachelor is dat het super breed is, je leert heel veel verschillende dingen vanuit verschillende invalshoeken, en het is vooral leuk als je dit samen kan combineren. Het meest uitdagende aan de studie is wanneer je in groepjes de stof die je hebt geleerd toe kan passen op een casus in de praktijk.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is super fijn. Iedereen is heel open naar elkaar en ook de docenten zijn betrokken richting ons. Dit zorgt voor een hele gemoedelijke omgeving.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik ben geïnteresseerd in het onderwijs en zou daarom graag de richting van docent Aardrijkskunde op willen. Mij lijkt het samenwerken met jongeren erg leuk.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ja! De studievereniging is echt super leuk. Het zijn ontzettend vriendelijke mensen en er worden hele leuke activiteiten georganiseerd. Ik probeer bij zoveel mogelijk dingen aanwezig te zijn en zit nu zelf ook in een commissie.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een hele gemoedelijke stad. De mensen zijn aardig en omdat de stad niet zo groot is leer je het heel snel kennen. Het voelt super snel als je nieuwe thuis!

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik vond de open dag heel waardevol. Ik kreeg meteen een goed beeld van hoe de campus eruit zag en vond het leuk in te beelden dat ik er zelf ook rond zou gaan lopen. Dit was voor mij ook echt een bevestiging dat ik zeker weten hier wilde gaan studeren.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Het is misschien in het begin best wel veel en nieuw, studeren is heel anders dan hoe je les krijgt op de middelbare school. Toch went het ontzettend snel, dat komt zeker goed!
Ik heb als tip om zeker naar alle activiteiten van de studievereniging te gaan, dit is een hele goede manier om mensen te leren kennen. Dat kan best spannend zijn, maar iedereen is nieuw en ook de ouderejaars willen jou graag leren kennen!