Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Geografie, Planologie en Milieu jaar 3

Studiejaar
3

In het eerste halfjaar krijg je volop de mogelijkheid om jezelf inhoudelijk te profileren door de keuze van verdiepingsvakken die de opleiding aanbiedt en van andere keuzevakken. Je kunt ook een deel van het derde jaar in het buitenland doorbrengen. In het laatste deel van de bacheloropleiding volg je nog twee vakken, waaronder de cursus 'Regionale Ontwikkeling' die je leert om inhoudelijke en analytische inzichten te vertalen in beleidsstrategische concepten en visies. Tenslotte ligt de nadruk in het derde jaar op het toepassen van alles wat je hebt geleerd in de praktijk, oftewel de 'interventie' in ruimtelijke- en milieupraktijken. De opleiding wordt afgesloten met een bachelorscriptie, waarin studenten de eerder opgedane kennis en vaardigheden zelfstandig kunnen toepassen.

Over dit studieprogramma

Het eerste halfjaar

In het eerste semester van het derde jaar krijg je volop de mogelijkheid om jezelf inhoudelijk te profileren door de keuze van andere vakken die de opleiding aanbiedt of door het volgen van keuzevakken binnen andere faculteiten of op andere universiteiten in binnen- en buitenland.
Naast de keuzevakken volg je ook nog één of twee thematische vakken van het gekozen spoor.

Het tweede halfjaar

In het tweede semester volg je nog een algemene cursus: ‘Practising Spatial Theories’, als afsluiting van het theoretisch spoor. In het laatste deel van de bacheloropleiding schrijf je de Bachelorthesis. Binnen deze thesis pas je eerder opgedane kennis en vaardigheden zelfstandig toe door een zelfgekozen onderwerp te onderzoeken. Voorbeelden van onderzoeken zijn: ‘Hoe maken we steden bestendig tegen klimaatverandering?’ En ‘Wat zijn de gevolgen voor de huizenprijzen in Groningen na de aardbevingen?’.

Lesbevoegdheid halen?

In het derde jaar kun je ook de Educatieve Minor van de lerarenopleiding volgen. Dit programma duurt een half jaar (30 EC) en in combinatie met je bachelordiploma behaal je hiermee een tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs, waarmee je Aardrijkskunde les kunt geven in de onderbouw van havo en vwo en in vmbo-t.

Totaal EC
60 EC

Specialisaties