Toelating en inschrijving
Aanmelddeadlines
Selecteer je nationaliteit om de aanmelddeadlines te bekijken.Nederlands
Aanmelddeadlines Nederlands
Dit is een Nederlandstalige opleiding. Heb je een internationaal diploma? In hoeverre je daarmee toelaatbaar bent, verschilt per student. Neem contact op met de bachelor [at] fm.ru.nl (Admissions Officer) voor meer informatie.
Wil je nog in het huidige studiejaar instromen? Lees dan hier verder.
EU/EER-land*
Aanmelddeadlines EU/EER-land
?
Niet-EU/EER-land*
Aanmelddeadlines niet-EU/EER-land
?
Nederlandse vooropleiding
Toelatingseisen
- Cultuur en Maatschappij
- Economie en Maatschappij
- Natuur en Gezondheid
- Natuur en Techniek
Vragen of twijfels?
Twijfel je nog of je de bachelor Geografie, Planologie en Milieu wilt gaan volgen? Geen probleem. Een inschrijfverzoek in Studielink is nog terug te draaien.
Heb je vragen over de toelating? Weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de admissions [at] nsm.ru.nl (Admissions Officer). Met name voor studenten in het bezit van een hbo-certificaat is het altijd verstandig om vooraf in gesprek te gaan met de Admissions Officer.
Heb je een vraag over de inschrijfprocedure in Studielink of Osiris? Of over het collegegeld? Neem dan contact op met Balie Studentenzaken:
- E-mail: centralstudentdesk [at] ru.nl
- Telefoonnummer: 024-3612345
- Klik hier voor de openingstijden
Vragen of twijfels?
Twijfel je nog of je de bachelor Geografie, Planologie en Milieu wilt gaan volgen? Geen probleem. Een inschrijfverzoek in Studielink is nog terug te draaien.
Heb je vragen over de toelating? Weet je niet zeker of je aan alle voorwaarden voldoet? Neem dan contact op met de admissions [at] nsm.ru.nl (Admissions Officer). Met name voor studenten in het bezit van een hbo-certificaat is het altijd verstandig om vooraf in gesprek te gaan met de Admissions Officer.
Heb je een vraag over de inschrijfprocedure in Studielink of Osiris? Of over het collegegeld? Neem dan contact op met Balie Studentenzaken:
- E-mail: centralstudentdesk [at] ru.nl
- Telefoonnummer: +31 24 – 361 23 45
- Klik hier voor de openingstijden
CCVX
Een behaald CCVX deelcertificaat van wiskunde A, B of C met een minimumscore van 6.0 van 10.0.
Boswell-Bèta
Een behaald Boswell-Bèta certificaat van wiskunde A, B of C met een minimum score 5.5 van 10.0.
OMPT-E
Een behaald Online Mathematics placement Test certificaat met een minimale score 55%.
Als onderdeel van het toelatingsonderzoek voor de bachelor Geografie, Planologie en Milieu moet je kunnen aantonen dat je de volgende vakken op vwo-eindexamenniveau hebt behaald:
- Wiskunde C (of A of B) vwo-eindexamenniveau
- Engels vwo-eindexamenniveau.
- Nederlandse taal vwo-eindexamenniveau
Voor het voldoen aan deze eisen zijn er verschillende mogelijkheden. De faculteit biedt geen cursussen, toetsen of examens aan. Je dient er zelf zorg voor te dragen om vóór 31 augustus te voldoen aan de eisen van het colloquium doctum. Hierbij dien je ook rekening te houden met de aanmelddeadlines die onderstaande instituten hanteren voor deelname aan de toetsen of examens. De aanmelddeadline voor staatsexamens is 31 december.
De examens Nederlands vwo, Engels vwo kunnen afgenomen worden bij Radboud in’to Languages, of bij DUO (staatsexamen). Een examen wiskunde vwo kan worden afgenomen bij Boswell-Bèta in Utrecht, het CCVX.
Vrijstellingsregeling
Deelcertificaten van bovengenoemde vakken, behaald aan een dag- of avondopleiding vwo, geven recht op vrijstelling. Dit geldt ook voor deelcertificaten vwo ‘oude stijl’.
Procedure
Als je een colloquium doctum wilt doen, dien je je zo vroeg mogelijk aan te melden via Studielink, in ieder geval voor 1 juli.
Contact
Voor meer informatie over de toelatingseisen en het colloquium doctum kun je mailen naar admissions [at] nsm.ru.nl
Buitenlandse vooropleiding
Toelatingseisen
Heb je een internationaal diploma? In hoeverre je daarmee toelaatbaar bent, verschilt per student. Je kunt mailen naar bachelor [at] fm.ru.nl om meer informatie te krijgen over de toelatingsvoorwaarden op basis van jouw vooropleiding.
Aanmeldprocedure
Om je aan te melden voor een opleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Bekijk eerst de toelatingseisen en volg vervolgens de stappen die hieronder staan.
Stappenplan
Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink.nl
Via Studielink meld je je aan voor de bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.
Naar StudielinkLet op: je hebt een DigiD nodig
Voor het aanmelden in Studielink heb je een DigiD account nodig. Heb je nog geen eigen DigiD? Vraag deze dan ruim voor de deadline van inschrijving aan via www.digid.nl. Het duurt meestal vijf werkdagen voor je je eigen DigiD hebt. Woon je (nog) niet in Nederland? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD en moet je met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.
Stap 2: 'To-do's' opvolgen in Studielink
Nadat je bent aangemeld is het belangrijk om alle 'To-do's' in Studielink op tijd uit te voeren. Houd je mails dus goed in de gaten (ook de e-mails in je spam inbox).
Stap 3: Neem deel aan de Studiekeuzecheck
Via het e-mailadres dat je hebt opgegeven bij Studielink ontvang je inloggegevens voor het invullen van een digitale vragenlijst. Dit is onderdeel van de studiekeuzecheck; een laatste check om te kijken of jouw verwachtingen over de studie overeenkomen met de realiteit en of je weet wat wij van jou als student verwachten.
Stap 4: Houd je e-mail in de gaten
De Radboud Universiteit ontvangt jouw aanmelding en controleert of je direct toelaatbaar bent voor de bacheloropleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De uitkomst ontvang je per mail en kan zijn:
- Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten en kunt je inschrijven voor de opleiding.
- Je vooropleiding moet beoordeeld worden door de toelatingscommissie → je gaat naar stap 5.
Stap 5: Vul de digitale vragenlijst in (alleen als je vooropleiding gecontroleerd moet worden toelatingscommissie)
Als je vooropleiding beoordeeld moet worden door de toelatingscommissie krijg je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze inloggegevens. Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. De uitkomst kan zijn:
- Je wordt alsnog onvoorwaardelijk toegelaten. → Je kunt je inschrijven voor de opleiding.
- Je wordt onder voorwaarden toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet gaan voldoen om definitief toegelaten te worden. → Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
- Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per mail.
De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.
Ben je toegelaten?
Dan kun je je inschrijven voor de opleiding.
Aanmeldprocedure
Om je voor een opleiding aan te melden moet je eerst nagaan of je aan de toelatingseisen voldoet. De aanmeldprocedure bestaat uit twee stappen: je maakt eerst een inschrijfverzoek aan in Studielink en uploadt vervolgens je documenten in OSIRIS Application.
Stappenplan
Verzoek tot inschrijving indienen in Studielink
Als je je wilt inschrijven voor een bacheloropleiding, moet je een account aanmaken en een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink (het nationale online inschrijfsysteem voor universiteiten). Je wordt eerst gevraagd om je vooropleiding in te vullen, en vervolgens moet je de naam van de opleiding waarvoor je je wilt inschrijven selecteren uit de bijbehorende lijst.
Je documenten uploaden in OSIRIS Application
Nadat je je voor een opleiding hebt aangemeld via Studielink, ontvang je een e-mail met je persoonlijke inloggegevens voor OSIRIS Application. Je hebt 56 dagen de tijd om je documenten te uploaden en de inschrijfprocedure volledig af te ronden. Als je dat niet binnen deze periode hebt gedaan, wordt je aanmelding automatisch geannuleerd.
Je wordt gevraagd de volgende documenten te uploaden:
- Een scan van een geldig paspoort (alleen de pagina met persoonsgegevens) of een Europese identiteitskaart
- Een diploma
Als je al klaar bent met je middelbare schoolopleiding en je diploma hebt ontvangen, moet je dit uploaden bij je aanmelding. Als je wel klaar bent, maar je diploma nog niet hebt ontvangen, of als je nog niet klaar bent met je middelbare schoolopleiding, geef dit dan aan op het inschrijfformulier. Vermeld in OSIRIS Application de volledige, officiële naam (in de oorspronkelijke taal) van het diploma dat je hebt ontvangen of nog zult ontvangen.
- Een cijferlijst
Upload de cijferlijsten van de afgelopen twee jaar, plus je definitieve cijferlijst (indien beschikbaar). Upload ook de cijferlijsten en diploma’s van alle opleidingen die je na je middelbare schoolopleiding hebt gevolgd of nog volgt.
- Beëdigde vertaling van je diploma en cijferlijst
Alle vertalingen moeten worden gemaakt door een officieel erkende vertaler. Officiële vertalingen zijn niet nodig als Nederlands, Engels of Duits de oorspronkelijke taal is waarin je diploma of cijferlijst is gesteld. Als je school Engelse versies van je documenten verstrekt, upload deze dan samen met de versies van de documenten in hun oorspronkelijke taal.
- Een persoonlijke verklaring
In je persoonlijke verklaring moet je kort beschrijven waarom je voor deze specifieke bacheloropleiding hebt gekozen en hoe die aansluit bij je eerdere opleiding.
- Een overzicht van je vooropleiding/ervaring
Upload een overzicht met informatie over het onderwijs dat je hebt genoten en de kennis/ervaring die je hebt opgedaan tijdens je stage, opleiding of werk. Deze informatie moet in chronologische volgorde zijn, en mag een cv omvatten.
- Bewijs van Engelse taalvaardigheid (zie toelatingseisen)
Als je een certificaat van de Engelse taal moet overleggen, mag je je inschrijfverzoek zonder dit certificaat indienen. Als je echter tot de opleiding wordt toegelaten en een taalcertificaat in je toelatingsmail als vereiste wordt genoemd, moet je vóór de uiterste inschrijfdatum een bewijs van je taalvaardigheid overleggen.
- Nuffic-certificaat (Alleen voor Chinese studenten)
Chinese studenten moeten een Nuffic-certificaat aanvragen, ongeacht het niveau en de locatie van hun vooropleiding. Het certificaat is niet vereist voor je eigenlijke inschrijfverzoek, maar als je tot de opleiding wordt toegelaten, heb je dit certificaat vóór 1 juni nodig voor de visumprocedure. Voor meer informatie over dit certificaat kun je terecht op de website Study in Holland.
- Een scan van een geldig paspoort (alleen de pagina met persoonsgegevens) of een Europese identiteitskaart
Toelatingsbesluit
Je verzoek tot inschrijving wordt binnen ongeveer drie tot vier weken nadat je de digitale vragenlijst hebt ingeleverd in behandeling genomen. Het toelatingsbureau informeert je per e-mail over het toelatingsbesluit. Er zijn drie mogelijke uitkomsten:
- Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten tot de opleiding.
- Je wordt onder bepaalde voorwaarden tot de opleiding toegelaten. Dit zijn de voorwaarden waaraan je eerst moet voldoen om te kunnen worden ingeschreven.
- Je wordt niet toegelaten tot de opleiding en je aanmelding in Studielink wordt geannuleerd.
Je ontvangt de uitslag van deze beslissing via het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven
Inhoud wordt niet getoond omdat cookies niet toegestaan zijn.
Radboud Universiteit aanmeld- en inschrijfprocedure voor internationale studenten.