BachelorGeschiedenis
Ben jij geïnteresseerd in het verleden? Wil jij ontdekken hoe maatschappelijke ontwikkelingen ons beeld van dit verleden kleuren? En kijk jij graag met een kritische blik naar gebeurtenissen? Dan is Geschiedenis studeren iets voor jou!
Iets voor jou?
- Ruimte om te kiezen voor onderwerpen die jou het meest interesseren of om bijvoorbeeld een semester in het buitenland te studeren.
- Je bekijkt belangrijke gebeurtenissen vanuit verschillende invalshoeken en maakt kennis met diverse vakgebieden en perspectieven.
- Een breed aanbod, maar een kleinschalige opleiding met een prettige, open sfeer.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Arts
- Faculteit
- Faculteit der Letteren
- CROHO code
- 56034
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
In deze bachelor bestudeer je alle perioden in de geschiedenis: van het vroege Rome tot de nasleep van de aanslag op de Twin Towers. Je bekijkt historische gebeurtenissen in hun context en leert hoe maatschappelijke ontwikkelingen bepalen hoe we over de geschiedenis denken. Je leert over troonopvolgingen, revoluties en oorlogen, en bestudeert onderwerpen als de rol van sport in de geschiedenis, de sociale verhoudingen binnen Europa door de eeuwen heen en de betekenis van religie, gender en identiteit in verschillende tijdvakken. Je leert historisch onderzoek doen: onderzoeksvragen opstellen, bronnen selecteren, literatuur analyseren en je bevindingen helder presenteren. Je ontwikkelt een analytische blik, met oog voor de verschillende invalshoeken van waaruit je een (actuele) gebeurtenis kunt bekijken: vaardigheden die op uiteenlopende plekken op de arbeidsmarkt belangrijk zijn. Met al die kennis over vroeger kun je nieuw licht werpen op de wereld van nu.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Met je academische denkniveau willen werkgevers jou hebben! Jouw kritische houding, communicatieve vaardigheden en ervaring met tekstanalyse, gecombineerd met je kennis van de geschiedenis komen van pas op uiteenlopende plekken. Bij de (gemeentelijke) overheid of een culturele instelling bijvoorbeeld, maar ook in het bedrijfsleven. Oud-studenten zie je terug bij departementen en gemeenten, in het onderwijs, binnen de politiek, in communicatie en PR of bij de pers. Ze bekleden functies als beleidsmedewerker, communicatieadviseur, journalist of redacteur, docent of onderzoeker.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld