Mart Waterval

Portretfoto Mart Waterval
Volg je interesse, maar besef ook dat een baan nooit perfect is.
Naam
Mart Waterval
Opleiding
Geschiedenis
Einddatum studie
Huidige functie
Teamleider Staf / Unitmanager Onderwijs & Onderzoek

Oud-student Mart Waterval studeerde Geschiedenis.

Hoe heb je de bachelor ervaren?

Van jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd geweest in geschiedenis en dat ben ik eigenlijk nog steeds. Ik heb de brede ontwikkeling van de studie Geschiedenis erg tof gevonden en ook mijn interesse kunnen voeden. Ik heb er nooit spijt van gehad dat ik de bachelor Geschiedenis heb gedaan!

Wat vond je er het meest uitdagend aan?

Het meest uitdagende is de hoeveelheid tekst die je jezelf eigen moet maken, en de tekst die je moet schrijven. Je wordt bij de studie Geschiedenis uitgedaagd om conceptueel te denken op verschillende specialismen: economie, politiek, cultuur, en meer. In de teksten moet je dit aan elkaar kunnen verbinden en analyses op kunnen uitvoeren.

Kun je een korte omschrijving geven van wat je op dit moment doet?

De veelzijdigheid van de studie Geschiedenis komt bij mijn functie nog steeds terug: ik stel me nog altijd voor als historicus en bestuurskundige (ik heb de master bestuurskunde gedaan), en zeg dan altijd dat ik ook een generalist ben met een brede interesse. Op dit moment ben ik Teamleider Staf bij Nuffic, en heb ik in mijn team allemaal specialisten die op verschillende manieren het MT en de bestuurder ondersteunen. Van het bestuurssecretariaat tot corporate communicatie, en van internal audit tot innovatie. Binnenkort maak ik de overstap naar de Haagse Hogeschool waar ik aan de slag ga als Unitmanager Onderwijs & Onderzoek en ook daar verwacht ik die brede interesse goed te kunnen inzetten!

Heb je een tip voor toekomstige studenten?

Volg je interesse, maar besef ook dat een baan nooit perfect is. Kies een richting en leer zoveel als mogelijk, en grijp de kansen die op je pad komen. Wees niet perfectionistisch, maar doe, en leer ervan!