Waarom de studie Geschiedenis in Nijmegen?

De vele kleurrijke figuren, complexe ontwikkelingen en bijzondere gebeurtenissen maken het spannend en uitdagend om de geschiedenis in te duiken. Bovendien is kennis van het verleden heel belangrijk: inzicht in historische processen, onderlinge verbanden en maatschappelijke veranderingen werpt nieuw licht op zowel de gebeurtenissen in het verleden als op onze huidige samenleving. Want geschiedenis is overal om ons heen. Als je Geschiedenis studeert, maak je uitgebreid kennis met de wereld van vroeger en de manier waarop die doorleeft in het nu, zodat je onze wereld beter leert begrijpen.

• In Nijmegen word je uitgedaagd om je eigen inzichten op te doen in hoor- en werkcolleges.
  • Je bekijkt belangrijke historische gebeurtenissen en actuele vraagstukken vanuit meerdere invalshoeken.
  • Een breed aanbod, maar toch kleinschalig: de opleiding Geschiedenis heeft een prettige en open sfeer.
  • Samenhang tussen onderzoek en onderwijs vinden we erg belangrijk. Docenten delen in colleges hun expertise en meest recente onderzoeksresultaten met hun studenten.
  • We besteden veel aandacht aan praktische vaardigheden als tekstanalyse, presenteren en betogend schrijven.
  • Er zijn veel mogelijkheden om te kiezen voor de onderwerpen die het meest aansluiten bij jouw interesses. Ook kun je kiezen voor een verblijf in het buitenland of een stage.
  • Nijmegen is de perfecte plek om Geschiedenis te studeren: het is de oudste stad van Nederland, waar je omringd wordt door het verleden.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit?