Wat kun je ermee?

Na je studie heb je een hoop kennis opgedaan over het verleden en kun je dit toepassen op de wereld van nu. Ook je academische vaardigheden en denkniveau worden hoog gewaardeerd door werkgevers uit allerlei branches. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en specialisatie, kun je in verschillende werkvelden terecht op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktperspectief

Met je academische denkniveau ben je een gewilde kracht op de arbeidsmarkt. Jouw kritische houding, communicatieve vaardigheden en ervaring met tekstanalyse, gecombineerd met je kennis van de geschiedenis komen van pas op uiteenlopende plekken. Bij de (gemeentelijke) overheid of een culturele instelling bijvoorbeeld, maar ook in het bedrijfsleven. Oud-studenten van onze opleiding zie je terug bij departementen en gemeenten, in het onderwijs, binnen de politiek, in communicatie en PR of bij de pers. Ze bekleden functies als beleidsmedewerker, communicatieadviseur, journalist of redacteur, docent of onderzoeker.

Mogelijke beroepen

  • Beleidsmedewerker bij de overheid of andere instanties
  • Journalist/redacteur bij kranten, uitgeverijen, vakbladen of online media
  • Docent
  • Medewerker bij een culturele instelling
  • Onderzoeker aan een universiteit of bij een onderzoeksinstelling
  • Communicatieadviseur

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Geschiedenis aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

 

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.