Geschiedenis

BachelorGeschiedenis

Historici proberen het verleden te reconstrueren en in kaart te brengen hoe maatschappelijke ontwikkelingen ons beeld van dit verleden kleuren. De opleiding geeft jou een kritische blik door op verschillende manier naar gebeurtenissen te kijken.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Ruimte om te kiezen voor onderwerpen die jou het meest interesseren. Of bijvoorbeeld een buitenlandverblijf.
  • Je bekijkt belangrijke gebeurtenissen vanuit meerdere invalshoeken en maakt daarbij kennis met diverse vakgebieden en perspectieven.
  • Een breed aanbod, maar toch kleinschalig: onze opleiding heeft een prettige, open sfeer.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Voor een student Geschiedenis is de oudste stad van Nederland een fantastische plek om te wonen.
Imke van Dijk
Imke van Dijk Student Het verhaal van Imke
Kennismaken

Wat ga je leren?

In deze bachelor bestudeer je alle perioden in de geschiedenis: van het vroege Rome tot de nasleep van de aanslag op de Twin Towers. Je bekijkt historische gebeurtenissen in hun context en leert hoe maatschappelijke ontwikkelingen onze herinnering aan het verleden kleuren. Je leert over troonopvolgingen, revoluties en oorlogen, en bestudeert onderwerpen als de rol van sport in de geschiedenis, de sociale verhoudingen binnen Europa door de eeuwen heen en de betekenis van religie, gender en identiteit in verschillende tijdvakken. Je leert historisch onderzoek doen: onderzoeksvragen opstellen, bronnen selecteren, literatuur analyseren en je bevindingen helder presenteren. Je ontwikkelt een analytische blik, met oog voor de verschillende invalshoeken van waaruit je een (actuele) gebeurtenis kunt bekijken: vaardigheden die op uiteenlopende plekken op de arbeidsmarkt belangrijk zijn. Met al die kennis over vroeger kun je nieuw licht werpen op de wereld van nu.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met je academische denkniveau ben je een gewilde kracht op de arbeidsmarkt. Jouw kritische houding, communicatieve vaardigheden en ervaring met tekstanalyse, gecombineerd met je kennis van de geschiedenis komen van pas op uiteenlopende plekken. Bij de (gemeentelijke) overheid of een culturele instelling bijvoorbeeld, maar ook in het bedrijfsleven. Oud-studenten van onze opleiding zie je terug bij departementen en gemeenten, in het onderwijs, binnen de politiek, in communicatie en PR of bij de pers. Ze bekleden functies als beleidsmedewerker, communicatieadviseur, journalist of redacteur, docent of onderzoeker.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld