Carlijn Mulders

Portret Carlijn Mulders
GLTC is een hele kleine studie. Dat zorgt ervoor dat de afstand tussen student en docent ook heel klein is.
Naam
Carlijn Mulders
Opleiding
Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Startdatum studie

Carlijn Mulders studeert Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

Wat vind jij het leukste aan de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur?

Ik vind de taalvakken van de bachelor GLTC het leukste. In het eerste jaar ligt de focus hierbij nog veel op grammatica. Op deze manier sluit de studie goed aan op de middelbare school. In het tweede jaar verschoof die focus van grammatica naar inhoud. Vanaf dat moment vond ik de colleges zo mogelijk nog leuker. De docenten stellen namelijk vragen die je dwingen om op een dieper niveau na te denken over de tekst. Het gaat er niet meer alleen om of je de tekst kan vertalen, maar ook of je echt snapt wat je vertaalt. Ik vind het met name heel interessant als we stilstaan bij de personages die de verschillende schrijvers neerzetten. Juist de manier waarop de personages hun rol invullen zegt namelijk veel over het verhaal als geheel en over de maatschappij die er in de oudheid was.
Het meest uitdagende aan de studie is wellicht de hoeveelheid teksten die we door moeten spitten. Zeker het eerste semester van het tweede jaar is druk. Maar als je het goed bijhoudt is het zeker wel te doen!

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

GLTC is een hele kleine studie. Dat zorgt ervoor dat de afstand tussen student en docent ook heel klein is. Dit is ontzettend fijn. Ze weten namelijk niet alleen wie je bent, maar ook wat jouw niveau is voor dat vak. De vragen die ze aan je stellen tijdens colleges sluiten vaak aan op jouw persoonlijke niveau. Zo kan je of een vraag krijgen die helpt net even een beter begrip van de basis te krijgen, of een vraag die wat pittiger is en ervoor zorgt dat elk vak uitdagend blijft. Zo kan iedereen goed meedoen met de colleges.
Daarnaast zijn de docenten door het goede contact heel benaderbaar. Ze maken het allemaal duidelijk dat je altijd met al je vragen bij hen terecht kan.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is niet zo groot, waardoor je je al snel thuis voelt in de stad. Dit zie je ook terug in de uitgaansgelegenheden. Er zijn geen grote, extravagante discotheken, maar wel veel verschillende kleine cafés. Deze liggen allemaal dicht bij elkaar, waardoor je makkelijk van kroeg kan wisselen als de muziek ergens niet bevalt of natuurlijk kroegentochten kan houden.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb Open dagen en meeloopdagen bezocht. Open dagen zijn heel fijn om snel een overzicht te krijgen van wat verschillende studies inhouden. Zeker als je nog geen idee hebt wat je wil studeren, zijn Open dagen heel nuttig. Meeloopdagen zijn daarentegen met name waardevol als je nog maar tussen een paar studies of universiteiten twijfelt. Ze helpen namelijk om een beter idee te krijgen van de sfeer van de universiteit en het dagelijkse leven van een student. Ook zorgen meeloopdagen ervoor dat je daadwerkelijk ziet hoe een vak gegeven wordt. Bij open dagen blijft dit onderdeel vaak wat oppervlakkig, terwijl je het bij meeloopdagen echt kan ervaren. Daarnaast kan je met het meelopen natuurlijk al je vragen stellen aan studenten.
Ik heb twee meeloopdagen gevolgd, zowel bij wiskunde als bij natuurkunde (dus niet bij GLTC). Bij die meeloopdagen viel het me vooral op dat er op de universiteit een hele gemoedelijke sfeer heerst. Ik voelde me op de Radboud Universiteit direct op mijn gemak.

Weet jij al wat je na je bachelor wilt gaan doen?

Na mijn bachelordiploma ga ik direct door met de master. Hierna wil ik docent op het middelbare onderwijs worden.