Teun Pons

Teun Pons
De Radboud Universiteit is een van de weinige universiteiten in Nederland waar je klassieke talen kunt studeren.
Naam
Teun Pons
Opleiding
Griekse en Latijnse Taal en Cultuur
Startdatum studie
Vooropleiding
VWO-Gymnasium (Stedelijk Gymnasium Nijmegen), NG/NT-profielen

Teun Pons studeert Griekse en Latijnse Taal en Cultuur (GLTC).

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De Radboud Universiteit is een van de weinige universiteiten in Nederland waar je klassieke talen kunt studeren. Daarnaast is deze universiteit voor mij erg dicht bij huis! Dat is een perfecte combinatie.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? 

Ik vond het niet een hele grote stap, want naar mijn mening is de opbouw ruwweg nog hetzelfde: sommige lessen/colleges luister je alleen, en bij sommige moet je zelf aan de slag. Ook moet je gewoon je huiswerk maken, wat daarna ook besproken wordt. De docenten kunnen goed helpen bij je vragen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Het onderwerp natuurlijk! Klassieke talen hebben mij altijd al aangesproken. Als ik iets specifieks moet kiezen, zijn dat dan toch tekstvakken Latijn, vooral wanneer het over poëzie gaat. Het meest uitdagend vind ik om bij te blijven. Het tempo ligt namelijk best hoog.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? 

Omdat deze opleiding best kleinschalig is, zijn de lijntjes erg kort. Je hebt, ook als eerstejaars, goed contact met zowel ouderejaars als docenten. Dat vind ik erg fijn. Er hangt altijd een gezellige sfeer tussen de studenten GLTC!

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Dat weet ik nog niet zo goed. Ik zit te denken aan een educatieve master en dan het onderwijs in, of de master literair vertaling en daarmee eigen vertalingen maken en publiceren. Misschien ga ik wel allebei doen!

Ben je betrokken bij de studievereniging? 

Jazeker! Ik ben regelmatig aanwezig bij de activiteiten van het Soda. Het is altijd fijn om wat naast je studie te doen. Iedereen is daar erg aardig!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een heel fijne stad: niet al te groot, maar wel veel te doen!

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb een open dag bezocht en een dagje meegelopen. Vooral de meeloopdag vond ik erg waardevol! Dan zie je echt hoe een dag op de universiteit eruit ziet.

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Geniet van de tijd op de universiteit, de tijd vliegt namelijk voorbij! Als iets niet lukt, of als je iets niet weet, vergeet dan niet om advies te vragen aan ouderejaars; iedereen wil elkaar graag helpen.