Waarom de studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur in Nijmegen?

Wel eens een Romein of Griek uit de oudheid ontmoet? Allicht niet in levenden lijve, maar als je goed kijkt, kom je ze overal tegen: in de bioscoop, in films als Hercules of Gladiator. Of op straat, bijvoorbeeld in de vorm van architectuur zoals het Amerikaanse Witte Huis of het Amsterdamse Paleis op de Dam. En natuurlijk in moderne talen en literatuur, filosofie, politiek en debat. Want de klassieke wereld is nog altijd belangrijk. Hoe dat komt, en waar dat allemaal zichtbaar is, onderzoek je in de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.

• De opleiding behoort al jaren tot de top (Bron: Elsevier 2020). Ook de docenten worden erg goed beoordeeld.
  • Je zit dicht op het vuur: de Nijmeegse bodem barst van de resten uit de Romeinse tijd.
  • Door een nauwkeurige lezing van authentieke Griekse en Latijnse teksten dring je door tot de kern van deze bronnen.
  • Uniek is het grote aandeel aan cultuurvakken binnen de opleiding; een derde van de majorvakken gaan over bijvoorbeeld archeologie en geschiedenis.
  • Je gaat op excursie naar tentoonstellingen en kunt met de studievereniging een meerdaagse studiereis maken.
  • Griekse en Latijnse Taal en Cultuur is een kleinschalige opleiding waar iedereen elkaar kent.
  • Afgestudeerden en gastsprekers vertellen over hun ervaringen in de praktijk. Ook helpt Career Service Arts om je tijdig voor te bereiden op het werkveld.
  • Geen Grieks of Latijn examen gedaan? Dan volg je een speciale cursus om je kennis op te halen.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit