Wat kun je ermee?

Na je studie heb je heel veel kennis opgedaan over de klassieke talen en de oudheid, en hun doorwerking in de wereld van nu. Die kennis in combinatie met je academische vaardigheden en denkniveau wordt hoog gewaardeerd door werkgevers uit allerlei branches. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en specialisatie, kun je in verschillende werkvelden terecht op de arbeidsmarkt.

Arbeidsmarktperspectief

Als afgestudeerde van een interdisciplinaire opleiding als GLTC kun je je kennis en academische vaardigheden in allerlei branches inzetten. Je hebt een kritische en analytische blik ontwikkeld en hebt geleerd steekhoudend en overtuigend te betogen, zowel op papier als mondeling. Door je ervaring met vertalen kun je creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen bedenken. Afgestudeerden van onze opleiding zie je onder meer terug bij uitgeverijen, musea en archeologische instellingen, (wetenschappelijke) bibliotheken, in de journalistiek, bij overheidsinstellingen of culturele organisaties. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en de richting die je binnen je opleiding hebt gekozen, kun je veel kanten op. Volg je na de bachelor de tweejarige educatieve master of, na een master Oudheidstudies, de eenjarige lerarenopleiding van de Radboud Docenten Academie, dan is het onderwijs een logische sector om een baan te vinden. Het tekort aan bevoegde docenten Grieks en Latijn maakt het arbeidsperspectief zeer gunstig.

Mogelijke beroepen

  • Redacteur/journalist bij kranten, uitgeverijen of vakbladen
  • Docent
  • Onderzoeker aan de universiteit of bij een onderzoeksinstelling
  • Organisator van cultuurhistorische reizen
  • Adviseur cultureel erfgoed voor de overheid
  • Collectiebeheerder in een museum

Waar komen onze studenten terecht?

Studenten van Griekse en Latijnse Taal en Cultuur komen met name te werken in de onderwijs- en educatiesector, maar bijvoorbeeld ook in het onderzoek of in de cultuursector

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Griekse en Latijnse Taal en Cultuur aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst.

Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.