BachelorGriekse en Latijnse Taal en Cultuur
Wel eens een Romein of Griek uit de oudheid ontmoet? Allicht niet in levenden lijve, maar de klassieke wereld is nog altijd belangrijk. Hoe dat komt, en waar dat allemaal zichtbaar is, onderzoek je in de bachelor Griekse en Latijnse Taal en Cultuur.
Iets voor jou?
- Je zit dicht op het vuur: de Nijmeegse bodem barst van de resten uit de Romeinse tijd.
- Een derde van de vakken gaat over archeologie, geschiedenis en antieke filosofie.
- Je gaat op excursie naar tentoonstellingen en kunt met de studievereniging een meerdaagse studiereis maken.
Toelatingseisen
Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.
Toelating en inschrijvingInschrijven
Als je hebt vastgesteld dat je met jouw vooropleiding toegelaten kan worden, kun je je gaan aanmelden via Studielink.
Naar StudielinkFactsheet
- Voertaal
- Nederlands
- Studieduur
- 3 jaar (180 EC)
- Start
- September
- Gemiddelde contacturen eerste jaar
- 12-18
- Aantal eerstejaars studenten
- 21
- Opleidingsvorm
- Voltijd
- Graadnaam
- Bachelor of Arts
- Faculteit
- Faculteit der Letteren
- CROHO code
- 56003
- Accreditatie
- NVAO
Wat ga je leren?
De klassieke oudheid wordt steevast genoemd als de bakermat van onze moderne Europese samenleving. Elementen van antieke taal, literatuur, mythologie, kunst en architectuur, geschiedenis, filosofie en retorica zie je terug in het hier en nu. Om dat hier en nu te begrijpen heb je kennis nodig van de talen en culturen die aan de oorsprong liggen. De studie Griekse en Latijnse Taal en Cultuur geeft je een veelzijdige blik op het hele klassieke vakgebied. Je buigt je over Griekse en Latijnse teksten, leert ze te lezen en interpreteren, en grammaticaal en taalkundig te doorgronden. Je volgt colleges over klassieke archeologie en filosofie, analyseert antieke gebouwen en kunstwerken, bespreekt de Romeinse retorica en Griekse lyriek met je medestudenten en leert alles over de geschiedenis van de oude Grieken en Romeinen.
StudieprogrammaWat kun je ermee?
Als afgestudeerde van een interdisciplinaire opleiding als GLTC kun je je kennis en academische vaardigheden in allerlei branches inzetten. Je hebt een kritische en analytische blik ontwikkeld en hebt geleerd steekhoudend en overtuigend te betogen, zowel op papier als mondeling. Door je ervaring met vertalen kun je creatieve oplossingen voor ingewikkelde problemen bedenken. Afgestudeerden van onze opleiding zie je onder meer terug bij uitgeverijen, musea en archeologische instellingen, (wetenschappelijke) bibliotheken, in de journalistiek, bij overheidsinstellingen of culturele organisaties. Afhankelijk van je eigen interesses, kwaliteiten en de richting die je binnen je opleiding hebt gekozen, kun je veel kanten op. Volg je na de bachelor de tweejarige educatieve master of, na een master Oudheidstudies, de eenjarige lerarenopleiding van de Radboud Docenten Academie, dan is het onderwijs een logische sector om een baan te vinden. Het tekort aan bevoegde docenten Grieks en Latijn maakt het arbeidsperspectief zeer gunstig.
Wat kun je ermee?Vragen over de studie?
Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.
ContactCollegegeld
Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.
Collegegeld