Studieprogramma bachelor Computing Science jaar 2

Studiejaar
2

Het tweede jaar bestaat uit verplichte vakken en specialisatievakken. Je vergroot je kennis van programmeertalen, algoritmen, besturingssystemen, multicore-programmering en informatiesystemen. Je leert hoe je wetenschappelijk onderzoek doet en wetenschappelijke documenten schrijft. Verder sta je ook stil bij de impact van ICT in de samenleving. Aan het begin van het jaar kies je twee van de drie specialisatietracks.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Cursusoverzicht

Het tweede jaar van Computing Science bestaat uit 42 EC verplichte vakken. In het tweede en derde jaar is er ruimte voor een specialisatie naar eigen interesse. Je kiest twee van de drie specialisatietracks: Data Science, Cyber Security en Software Science. Elke track bestaat uit 12 EC aan vakken, dus 24 EC in totaal. In jaar 2 rond je 'anderhalf' trajecten af (18 EC); het resterende deel (6 EC) doe je in je derde jaar.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
 1. P3
 1. P3
3 EC
 1. P4

Choose one of the courses in P1

Totaal aantal EC: 3 EC
 1. P1

In de eerste periode kun je kiezen tussen de vakken Hacking in C en Operating System Concepts. Het ene vak volg je in het tweede jaar, het andere in het derde jaar.

Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4

Cyber Security

Totaal aantal EC: 12 EC
 1. P3

Data Science

Totaal aantal EC: 12 EC
 1. P1
 2. P2
6 EC
 1. P3
 2. P4

Software Science

Totaal aantal EC: 12 EC
 1. P1
 2. P2