Studieprogramma Bachelor Computing Science jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar volg je een aantal verplichte vakken en voltooi je de overige vakken van je tweede specialisatie gekozen in jaar 2. De eerste twee periodes bieden mogelijkheden voor een verblijf in het buitenland, vrije keuzevakken en een minor. Je sluit de opleiding af met een bachelorscriptie.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4

Choose one of the courses in P1

Totaal aantal EC: 3 EC
  1. P1

In de eerste periode kun je kiezen tussen de vakken Hacking in C en Operating System Concepts. Het ene vak volg je in het tweede jaar, het andere in het derde jaar.

Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4

Cyber Security

Totaal aantal EC: 6 EC
  1. P3

Data Science

Totaal aantal EC: 6 EC
6 EC
  1. P3
  2. P4

Software Science

Totaal aantal EC: 5 EC

In de derde en vierde periode is er ruimte om de resterende vakken van de tweede specialisatie die je in het tweede jaar hebt gekozen te volgen.

Vrije ruimte
P1
P2
P3
P4
Free electives
12 EC
  1. P1
  2. P2
Minor programme
15 EC
  1. P1
  2. P2

Omdat onderzoek steeds meer multidisciplinair wordt, is het verstandig om tijdens je bachelor een minor te doen. Een minor is een samenhangend pakket van keuzevakken van 15-30 EC waarmee je je kennis kunt verbreden of je kunt voorbereiden op een bepaalde masteropleiding. Door een minor te volgen, vul je op een gestructureerde manier de keuzeruimte in je programma in. Bekijk de minorgids voor mogelijke minoren.

Thesis & research
P1
P2
P3
P4
  1. P3
  2. P4

Je sluit de opleiding af met een bachelorscriptie waarin je zelfstandig onderzoek doet onder begeleiding van een van de onderzoekers van ons instituut. Je doet je eigen onderzoek, maar het is ook mogelijk om onderzoek te doen voor een specifiek bedrijf.