studenten

BachelorIslam, Politiek en Samenleving

De islam is actueel. Van discussies over het dragen van boerka’s en boerkini’s en de bouw van mega-moskeeën tot het conflict in Syrië en de vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten. Wil je je verdiepen in de islam? Dan is dit jouw opleiding!

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je houdt je bezig met de islam in het Midden-Oosten én Europa
  • Je krijgt de mogelijkheid het Arabisch in de praktijk te brengen
  • Kleine collegegroepen en een informele en betrokken sfeer
  • Je wordt breed opgeleid tot expert op het gebied van religie in de maatschappij
  • Je betaalt altijd het wettelijke collegegeldtarief
  • Deze opleiding is ook te volgen in deeltijd en in een verkort traject
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Ik wilde graag vaardiger worden met de Arabische taal en mij verdiepen in de belevingswereld van moslims.
Portretfoto Stijn Boekholt
Stijn Boekholt Alumnus Het verhaal van Stijn
Kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de bachelor Islam, politiek en samenleving staat de bestudering van de islam en de Arabische taal centraal. Je wisselt vakken over Arabische taalvaardigheid af met inhoudelijke vakken over de islam in relatie tot Europa, in het bijzonder tot Nederland. Je volgt colleges over de gevolgen van migratie voor de religieuze identiteit van moslims en de invloed van de islam in het Midden-Oosten.

Je specialiseert je in de islam maar krijgt tegelijkertijd een brede opleiding in de religiewetenschappen. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uit te voeren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met de bachelor Islam, politiek en samenleving kun je doorstromen naar één van de specialisaties (behalve de masterspecialisatie Theology) binnen de masteropleidingen Religiewetenschappen.

Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Een functie bij multinationals, reisbureaus en culturele organisaties of een loopbaan in de wetenschap of journalistiek behoren allemaal tot de mogelijkheden. Afgestudeerden zie je terug bij de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst), het ministerie van Defensie, ambassades en bij de Verenigde Naties als vertaler of beleidsmedewerker. Er zijn genoeg baanmogelijkheden in Nederland aangezien er veel behoefte is aan islam-experts die bijdragen aan de discussie over de islam, maar je bent absoluut niet gebonden aan een baan in Nederland. Zo kun je je talenten inzetten bij internationale bedrijven op het gebied van interculturele communicatie. Ook voor grote bedrijven die samenwerken met bedrijven in het Midden-Oosten kun jij als afgestudeerde islamoloog veel betekenen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld