studenten

BachelorIslam, Politiek en Samenleving

Wil je weten wat de superhelden of dansende derwisjen te maken hebben met de islam? Wat de rol is van islam in lokaal en nationaal beleid? Wil je kennis van het Arabisch opdoen om te leren van de historische bronnen van de islam? Zin in een veelzijdige studie met de mogelijkheid voor een verblijf in de Arabische wereld? Dan is Islam, Politiek en Samenleving jouw plek.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je houdt je bezig met de islam in het Midden-Oosten én Europa
  • Je leert Arabisch en hebt de mogelijkheid je kennis hiervan in Cairo of Rabat uit te breiden en in de praktijk te brengen
  • Je volgt college in kleine groepen met een informele en betrokken sfeer 
  • Je wordt breed opgeleid tot expert op het gebied van islam in de samenleving in en buiten Nederland
  • Je betaalt altijd het wettelijke collegegeldtarief, ook als je al een andere bachelor hebt afgerond
  • Deze opleiding is ook te volgen in deeltijd en in een verkort traject
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Waarom kun je als moslim niet zomaar een huis kopen?
Rachida Talal-Azimi
Rachida Talal-Azimi Promovenda Het verhaal van Rachida
Kennismaken

Wat ga je leren?

Bij de bachelor Islam, politiek en samenleving staat de bestudering van de islam en de Arabische taal centraal. Je wisselt vakken over Arabische taalvaardigheid af met inhoudelijke vakken over de islam in relatie tot Europa, in het bijzonder tot Nederland. Je volgt colleges over de gevolgen van migratie voor de religieuze identiteit van moslims en de invloed van de islam in het Midden-Oosten.

Je specialiseert je in de islam maar krijgt tegelijkertijd een brede opleiding in de religiewetenschappen. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uit te voeren.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Met de bachelor Islam, politiek en samenleving kun je doorstromen naar één van de specialisaties (behalve de masterspecialisatie Theology) binnen de masteropleidingen Religiewetenschappen.

Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Een functie bij multinationals, reisbureaus en culturele organisaties of een loopbaan in de wetenschap of journalistiek behoren allemaal tot de mogelijkheden. Afgestudeerden zie je terug bij de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst); ministeries van Defensie, Binnenlandse zaken en Buitenlandse zaken; ambassades of worden beleidsmedewerker. Er zijn genoeg baanmogelijkheden in Nederland aangezien er veel behoefte is aan islam-experts die bijdragen aan de discussie over de islam, maar je bent absoluut niet gebonden aan een baan in Nederland. Zo kun je je talenten inzetten bij internationale bedrijven op het gebied van interculturele communicatie. Ook voor grote bedrijven die samenwerken met bedrijven in het Midden-Oosten kun jij als afgestudeerde islamoloog veel betekenen.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld