Minoren

Minoren Islam, politiek en samenleving

In het derde jaar van je bacheloropleiding heb je minorruimte. Je kunt kiezen voor extra verdiepende cursussen of voor verbreding door het volgen van cursussen bij andere opleidingen of voor de educatieve minor (waarbij je opgeleid wordt tot docent.  Je hebt (vaak) ook de mogelijkheid om een periode te studeren aan een buitenlandse universiteit.

Binnen Religiewetenschappen bieden we de volgende minoren aan die voor elke WO bachelorstudent te volgen zijn:

  • Islam
  • Islam, politiek en samenleving
  • Religie in beweging: Migratie, Religie en Inclusie

Islam

In deze minor krijg je inzicht in de historische en inhoudelijke achtergronden van de islam. Ook kun je kennismaken met de belangrijkste taal van de Islam: Arabisch.

Islam, politiek en samenleving

In deze minor komen de historische, politieke en maatschappelijke achtergronden aan bod van de islam in het Midden-Oosten en in Europa.

Religie in beweging: Migratie, Religie en Inclusie

Wat is bijzonder aan de link tussen migratie en religie? Waarom is deze link relevant om religie en migratie beter te begrijpen? Welke rol spelen raciale categorisering, identiteit en religie in de relaties tussen migranten en niet-migranten? Hoe worden sommige religieuze groepen gecategoriseerd als migrant in beleid en debat en wat zijn de consequenties ervan? Welke rol spelen ideeën over religie, migratie en identiteit in conflicten? In deze minor brengen we vier vakken samen die alle vier op verschillende manieren diverse aspecten van de kruisbestuiving tussen migratie, diversiteit, inclusie, macht en religie laten zien.

Meer informatie en inschrijven

Voor meer informatie over de minoren en om je in te schrijven kijk je in de online studiegids