Waarom de studie Islam, Politiek en Samenleving in Nijmegen?

De islam is actueel. Van discussie over het dragen van boerka's en boerkini's en de bouw van mega-moskeeën tot bombardementen in Syrie en de vluchtelingenstroom uit het Midden-Oosten.

Volg jij het nieuws op de voet en wil je je verdiepen in de islam? Tijdens de opleiding Islam, Politiek en Samenleving leer je Arabisch en bestudeer je de cultuur en religies van het Midden-Oosten. Wil je weten wat de invloed is van de islamitische traditie op de wereld en wil je je verdiepen in alle politieke, sociale, historische en maatschappelijke ontwikkelingen die samenhangen met de islam en het Midden-Oosten?
Ontdek dan Islam, politiek en samenleving in Nijmegen.

De studie van islam in haar historische en hedendaagse sociale en politiek context is onmisbaar om de geschiedenis en actuele politiek van Europa en het Midden-Oosten te begrijpen of als je de Nederlandse samenleving wil doorgronden. Denk aan kwesties over begraven, bekering, politieke  bewegingen, fundamentalisme, halal voedsel, Arabische taal, vasten, internationale politiek of de betekenissen van de Koran en het leven van de profeet Mohammed.  

  • Je houdt je bezig met de islam in het Midden-Oosten én Europa. Deze insteek maakt de opleiding aan de Radboud Universiteit uniek in Nederland.
  • Je krijgt de mogelijkheid het Arabisch in de praktijk te brengen middels een studieverblijf in Caïro of Rabat.
  • De afgelopen vier jaar is Islam, politiek en samenleving aan de Radboud Universiteit verkozen tot beste opleiding in de Keuzegids Universiteiten.
  • Een deel van de colleges volg je samen met studenten van Religie, politiek en samenleving, waardoor je breed wordt opgeleid tot expert op het gebied van religie in de maatschappij.
  • Kleine collegegroepen zorgen voor een informele en betrokken sfeer op de faculteit. Docenten zijn betrokken en er wordt als student ook van je verwacht dat je in colleges een actieve bijdrage levert tijdens discussies en gesprekken.
  • Je betaalt altijd het wettelijke collegegeldtarief, ook als je al eerder een andere opleiding hebt gedaan.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit

Voor je start met deze bachelor kun je meedoen aan 'Start je studie met skills'. Dit programma maakt de overgang van vwo naar de universiteit minder groot. Zo leer je de universiteit alvast kennen en volg je trainingen over bijvoorbeeld samenwerken, academisch schrijven, leerstrategieën, netwerken en motivatie.

Waarom heeft Flore voor Islam, politiek en samenleving (voorheen Islamstudies) in Nijmegen gekozen?