Wat kun je ermee?

Je specialiseert je in de islam maar krijgt tegelijkertijd een brede opleiding in de Religiewetenschappen. Daarnaast ontwikkel je academische vaardigheden en leer je zelfstandig onderzoek uit te voeren op het gebied van historische of hedendaagse kwesties.

Arbeidsmarktperspectief

Met de bachelor Islam, politiek en samenleving kun je doorstromen naar één van de specialisaties (behalve de masterspecialisatie Theology) binnen de masteropleidingen Religiewetenschappen.

Afgestudeerden komen op uiteenlopende plekken terecht. Een functie bij multinationals, reisbureaus en culturele organisaties of een loopbaan in de wetenschap of journalistiek behoren allemaal tot de mogelijkheden. Afgestudeerden zie je terug bij de IND (Immigratie- en Naturalisatie Dienst); ministeries van Defensie, Binnenlandse zaken en Buitenlandse zaken; ambassades of worden beleidsmedewerker. Er zijn genoeg baanmogelijkheden in Nederland aangezien er veel behoefte is aan islam-experts die bijdragen aan de discussie over de islam, maar je bent absoluut niet gebonden aan een baan in Nederland. Zo kun je je talenten inzetten bij internationale bedrijven op het gebied van interculturele communicatie. Ook voor grote bedrijven die samenwerken met bedrijven in het Midden-Oosten kun jij als afgestudeerde islamoloog veel betekenen.

Je arbeidsmarktperspectieven hangen van de gekozen master af

Er zijn maar weinig mensen die gaan werken met een bachelordiploma op zak. De richting van jouw vervolgtraject (uiteraard gecombineerd met je kwaliteiten) bepaalt hoe lang het gemiddeld duurt voor je een baan vindt, welke functie je gaat vervullen en hoeveel je ongeveer gaat verdienen. Je kunt verschillende masterspecialisaties kiezen na Islam, politiek en samanleving.

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je tijdig voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft de Radboud Universiteit een Career Service ingericht, waar je terecht kunt voor vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan.

Door naar een master

Na het behalen van je bachelor kun je de arbeidsmarkt op, maar de meeste studenten kiezen na hun bachelor voor een master. Het behalen van een master biedt je verschillende voordelen. Een daarvan is dat je doorgroeimogelijkheden groter zijn. Met een bachelordiploma Islam, politiek en samenleving aan de Radboud Universiteit kun je doorstromen naar:

Master Islam, politiek en samenleving
Master Geestelijke verzorging
Master Religie & Beleid
Master Religiestudies