Kunstgeschiedenis
Beste Studies EW 2021

BachelorKunstgeschiedenis

Bij de opleiding Kunstgeschiedenis bestudeer je kunst vanuit de historische context en actuele vraagstukken over bezit, erfgoed en identiteit. Je analyseert kunst van de oudheid tot het heden, zowel in Europa als bijvoorbeeld in Azië en Amerika.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je volgt een breed programma dat je leert over de rol van beeldende kunst en architectuur in een historische context, en dat laat zien hoe kunstwerken van over de hele wereld ons informeren over culturele ontwikkelingen toen en nu.
  • Je gaat veel op excursie binnen Nederland en je maakt langere reizen naar het buitenland. Je leert over de renaissance in Florence en je bestudeert het impressionisme en het modernisme in Parijs.
  • Je komt in aanraking met concrete objecten.
  • Je krijgt professionele vaardigheden en veel praktijkervaring aangereikt door presentaties en hands-on opdrachten.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Door de meeloopdag krijg je echt het gevoel van een dag aan de RU studeren en je leert gelijk al toekomstige studiegenoten kennen!
Eva van Bladel
Eva van Bladel Student Het verhaal van Eva
Kennismaken

Wat ga je leren?

Je doet uitgebreide kennis op van zowel Europese als Aziatische en (Latijns-)Amerikaanse kunst en visuele cultuur. Ook krijg je training in benaderingswijzen en in kunstfilosofie. Het museum is onze collegezaal: we gaan veel de hort op, ook om een kijkje achter de schermen te nemen, bijvoorbeeld in depots, archieven en ateliers. Je leert zowel vanuit de theorie als de praktijk de kunstwereld kennen. Je kunt kiezen voor een stage of een buitenlandverblijf, waarin je de opgedane kennis kan toepassen en uitbreiden en waardevolle (werk)ervaring opdoet.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Na je afstuderen ben je goed thuis in de brede wereld van kunst, museum en erfgoed. De kritische houding, communicatieve vaardigheden en brede kennis van visuele cultuur die je tijdens de studie hebt opgedaan, bereiden je voor op een professionele carrière in een museum of andere culturele instelling, in de kunsthandel, de journalistiek of in het (hoger) onderwijs. 

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld