Simone Zeguers

Portretfoto Simone Zeguers
Wat mij aanspreekt in mijn bachelor is de expertise en betrokkenheid van de professoren.
Naam
Simone Zeguers
Opleiding
Kunstgeschiedenis
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Gymnasium TTO N&G profiel aan het Porta Mosana College, vervolgens VAVO HAVO C&M profiel aan het Vista College en een propedeuse Cultureel Erfgoed aan de Reinwardt Academie

Simone is een student Kunstgeschiedenis.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik wist dat de Radboud universiteit een sterke afdeling heeft met betrekking tot de Griekse en Romeinse oudheid. Hier was ik ontzettend in geïnteresseerd en wilde zeker weten dat ik dit niet zou missen in mijn studie. Ook behandelt de Radboud binnen de bachelor Kunstgeschiedenis alle tijdsperiodes van de Oudheid tot nu, niet alle andere universiteiten doen dit.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit?

Mijn overgang van de middelbare school naar de universiteit verliep soepel, ik moest na wat jaren geen full time middelbare schooltijd te hebben gehad even wennen aan de hoeveelheid werk, maar ik heb veel steun gehad van mijn studieadviseur aan de Radboud die veel verschillende opties te bieden had, mocht de werkdruk te veel worden.

Wat spreekt je aan in de bachelor?

Wat mij aanspreekt in mijn bachelor is de expertise en betrokkenheid van de professoren. Ze zijn allemaal bereid om te helpen met vragen die kunnen reiken van de stof tot kijken naar kunst tot vragen over stof buiten het curriculum.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding is er goed, er is veel contact tussen de studenten van verschillende jaren. Ook docenten kennen je al snel persoonlijk.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Zelf weet ik nog niet wat ik wil doen zodra ik deze bachelor heb gehaald, maar ik weet wel dat ik eerst zo veel mogelijk wil leren, binnen en buiten de universiteit.

Ben je betrokken bij de studievereniging?

Ik ben graag betrokken bij de studievereniging en ga dus graag naar borrels en feesten, ook zit ik in de introductiecommissie en word introductie ouder. Ik heb er erg leuke mensen ontmoet en vind de vereniging van groot belang voor het contact tussen alle studenten van verschillende jaren van deze bachelor.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Ik vind Nijmegen erg gezellig en waardeer de rust enorm. Na een jaar in Amsterdam gestudeerd te hebben was het fijn om in zo'n gezellige studentenstad terecht te komen.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb de open dag bezocht en een soort online ontmoetingsdag bezocht, deze gaven mij een goed beeld van de stof die besproken zou worden.

Wat voor advies zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ik zou met betrekking tot de bachelor Kunstgeschiedenis goed kijken naar de verschillende universiteiten die dit aanbieden en hun curriculum. De periodes die worden besproken willen veel verschillen en elke universiteit heeft in bepaalde periodes een sterkere kant dan in andere periodes. Kies met betrekking tot je eigen interesses.