Studieprogramma Kunstgeschiedenis jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar komen theorie en praktijk samen: je gaat op excursie naar Parijs en je schrijft het afsluitende bachelor werkstuk. Daarnaast ga je jouw kennis en vaardigheden inzetten om te helpen actuele vraagstukken uit onze samenleving op te lossen. Dat doe je in je minorruimte. Bij ons kun je kiezen uit verschillende minoren met een maatschappelijk thema, variërend van gender en diversiteit tot migratie en hoe je cultureel erfgoed onder de aandacht brengt van het grote publiek. Met je keuze voor een van deze thema’s breng je een accent aan in je studie, waarmee je je straks kunt onderscheiden op de arbeidsmarkt. De minor biedt ook mogelijkheden voor een individuele invulling, in de vorm van een verblijf in het buitenland, of een stage.

Over dit studieprogramma

Zo ziet een minor eruit

Je volgt vakken over het thema dat je gekozen hebt en doet mee aan een denktank waarin je een bestaand probleem over dat thema aanpakt en probeert op te lossen. Dat doe je in opdracht van een bedrijf of instelling en samen met studenten van andere opleidingen. Voor veel van onze studenten is zo’n prakijkopdracht een mooie opstap naar de arbeidsmarkt. In bepaalde gevallen kun je ook een individuele stage lopen.

Ontdek onze minoren

Bijdragen aan een betere samenleving

De thema’s van onze minoren hebben we ontleend aan de Nationale Wetenschapsagenda. Deze agenda bestaat uit vragen die de Nederlandse bevolking heeft gesteld aan de wetenschap en in je minorruimte ga jij aan de slag met zo’n vraagstuk. Daarbij leer je dat maatschappelijke ontwikkelingen altijd hun geschiedenis hebben en hoe je een vraagstuk vanuit meerdere invalshoeken kunt benaderen. Zo leer je een genuanceerde mening te vormen en te werken aan duurzame oplossingen. En dat is nu precies wat onze samenleving nodig heeft.

Studeren in het buitenland

Nijmegen is een prachtige plek om te studeren, maar misschien wil je meer ruimte hebben om de wereldburger in jezelf te ontdekken. Dat kan! In plaats van het volgen van een minor over een maatschappelijk thema kun je de minorruimte ook gebruiken om een periode aan een buitenlandse universiteit te studeren. Vanuit de opleiding zijn er goede contacten met universiteiten in het buitenland en kun je hulp krijgen bij het vinden van een geschikte plek.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4
Minor
40 EC
  1. P1
  2. P2
  3. P3
  4. P4
Thesis & research
P1
P2
P3
P4
  1. P3
  2. P4