Waarom de studie Kunstgeschiedenis in Nijmegen?

In onze steeds complexer wordende beeldcultuur onthullen kunstwerken veel over ontwikkelingen en verschuivingen in de maatschappij. Hoe gaan we bijvoorbeeld om met de verbeelding van het (vrouwen-)lichaam door de eeuwen heen? Wat is de betekenis van koloniaal erfgoed voor nationale identiteit? Voor wie zijn musea? Wat zegt Banksy’s half-versnipperde schilderij over bezit, waarde en handel? Kunstgeschiedenis is voor studenten die net als jij geboeid zijn door wat kunstwerken vertellen over het verleden, en waarom ze zoveel betekenen in onze huidige samenleving.  

  • Je bestudeert kunst in de praktijk tijdens week-lange studiereizen (Parijs, Keulen, Florence) of de vele dagexcursies.
  • Je wordt begeleid door internationaal hoog aangeschreven docenten die betrokken zijn bij Nederlandse en internationale musea.
  • Je maakt deel uit van een levendige kunsthistorische kring van studenten, bijvoorbeeld de Organisatie Studenten Kunstgeschiedenis, de Kunsthistorische Kring Nijmegen en Desipientia
  • Deze kleinschalige opleiding staat goed aangeschreven. De opleiding wordt beoordeeld met een 7,8 (Bron: Nationale Studentenenquête 2022).

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit