Studenten Molecular Sciences

BachelorMoleculaire Levenswetenschappen

Hoe kun je door meer kennis over moleculaire processen in gezonde mensen uiteindelijk ziektes bestrijden? En hoe kun je met moleculen iemand beter maken? Dat is waar de studie Molecular Life Sciences om draait.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Medische uitdagingen kunnen alleen worden opgelost door kennis van scheikunde, biologie, medische wetenschappen, natuurkunde en wiskunde te combineren. Deze bacheloropleiding combineert al deze vakgebieden in een uitdagende studie.
  • Je krijgt uitstekende begeleiding: naast een studieadviseur kan je ook hulp vragen aan de studentendecaan, psycholoog en loopbaanadviseurs.
  • Je hebt toegang to unieke onderzoeksfaciliteiten, zoals voor microscopie/imaging en genoombrede DNA-technologieën en voor high field magneten en lasers. 
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
Het programma gaf me veel vrijheid om mijn eigen pad in de biochemie te vinden.
Jialun Hao
Jialun Hao Student Het verhaal van Jialun
Kennismaken

Wat ga je leren?

Tijdens de studie Molecular Life Sciences bestudeer je biologische en biomedische processen vanuit een moleculair perspectief, en leer je over belangrijke moleculaire processen waarbij cellen samenwerken om een multicellulair organisme (mens, dier, of plant) te vormen. Natuurlijk zul je ook de benodigde wiskundige en natuurkundige concepten leren om deze moleculaire processen te begrijpen. Daarom zul je vooral in het eerste jaar veel uitdagende natuurkundige en wiskundige vakken volgen. Daarnaast zul je de verschillen bestuderen tussen gezonde en zieke cellen. Je maakt kennis met deze onderwerpen tijdens hoor- en werkcolleges, en door practische experimenten in het lab. 

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Afgestudeerden in Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit belanden in een breed scala aan banen. Tien jaar na het starten van hun carrière werken degenen zonder een PhD voornamelijk als managers in een technologische omgeving. Degene met een PhD worden vaak specialisten met een leidinggevende rol. Ze blijven onderzoek doen in onderzoeksafdelingen aan de Radboud Universiteit of aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld