Studieprogramma bachelor Molecular Life Sciences jaar 2 en 3

Vanaf het tweede jaar ligt de focus op biomedisch onderzoek. Kennis van alle vakgebieden van scheikunde wordt uitgebreid en de relevante natuur- en wiskundige achtergrond wordt uitgebreid. In het tweede semester van het tweede jaar, begin je aan de specialisatiefase. Hierin stel je je eigen studieprogramma samen. Je kan kiezen om te specialiseren in een medische biologische richting of in een biochemische richting. 

From the second year on, the emphasis shifts towards biomedical research. Knowledge of all fields of chemistry is extended and the relevant physical and mathematical background is deepened. In the second semester of the second year, you start your specialisation phase, in which you compose your own programme. You can choose to specialise in a medical biological direction or in a bio-chemical direction.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2023-2024. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Cursusoverzicht

Het tweede en derde jaar van het vakkenpakket van MLS bestaat uit: 

 • Verplichte vakken (45 EC)
 • Keuzevakken (57 EC), bestaande uit:
  • Kernkeuzevakken (18 EC)
  • (Optioneel) minorpakket (15-30 EC)
  • Natural Science keuzevakken (9-24 EC)
 • Vrije keuzevakken (6 EC)
 • Bachelorstage (12 EC)
Totaal EC
120 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4

1st semester of year 2:

Totaal aantal EC: 30 EC
 1. P1

Other compulsory components:

Totaal aantal EC: 15 EC
 1. P1
 2. P3
 3. P4
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

NB: je kan het vak Introduction to Philosophy and Ethics volgen in het door jou gewenste onderwerp:

 • NWI-FFIL101 in P1: focust op natuurkundige onderwerpen, in het Nederlands
 • NWI-FFIL101 in P2: focust op moleculaire onderwerpen, in het Engels
 • NWI-FFIL100 in P4: focust op biologische onderwerpen, in het Engels
Keuzecursussen
P1
P2
P3
P4
Core electives
18 EC
 1. P3
 2. P4
(Optional) Minor programme
 1. P1
 2. P2
Natural Science electives
 1. P3
 2. P4

Na je eerste semester van het tweede jaar, begin je aan het specialisatiefase. Hierin ben je vrij om je eigen vakkenpakket samen te stellen en je zo voor te bereiden op een masterspecialisatie. Dit onderdeel bestaat uit kernkeuzevakken, een optionele minor, en wordt aangevuld door Natural Science keuzevakken. Twee specialisatierichtingen (30 EC) zijn ontworpen om je voor te bereiden op een scheikundige of biologische masterspecialisatie. Deze richtingen, die aangeraden worden, zijn onderaan deze pagina te vinden. 

Kernkeuzevakken (18 EC)
Je moet tenminste 18 EC aan keuzevakken kiezen uit een lijst met relevante keuzevakken. Of bekijk de adviesrichtingen onderaan deze pagina.

(Optionele) minor (15-30 EC)
Het eerste semester van het derde jaar is ingericht als minor en uitwisselingssemester. Je kan bijvoorbeeld de educatieve minor of de minor in informatica volgen in dit semester. Je mag ook een paar gerelateerde vakken volgen (bijvoorbeeld in economie, of nano-science, of wiskunde). Het volgen van een minor vermindert het aantal keuzevakken dat je moet volgen. 

Natural Science keuzevakken (9-24 EC)
De overgebleven ruimte aan EC moet opgevuld worden door bachelorvakken van elke opleiding van de Faculteit der Natuurwetenschappen, Wiskunde en Informatica. 

Vrije ruimte
P1
P2
P3
P4
Free electives
6 EC
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

6 EC kan gevuld worden met vrije keuzevakken, wat elk vak op universitair niveau kan zijn.

Stages
P1
P2
P3
P4
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

Je rondt je bachelorstudie af met een onderzoeksstage, waarin je deelneemt in lopend onderzoek aan de Radboud Universiteit. Misschien ontdek je zelfs iets nieuws tijdens je stage! Tijdens de bachelor kijk je naar de toekomst: welke master wil je doen, en wat wil je met je diploma in Molecular Life Sciences doen in de toekomst? Wil je onderzoeker of docent worden? Or heb je meer interesse in een baan als een adviseur of een manager in de industrie?

Specialisaties