Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Afgestudeerden in Molecular Life Sciences aan de Radboud Universiteit belanden in een breed scala aan banen. Tien jaar na het starten van hun carrière werken degenen zonder een PhD voornamelijk als managers in een technologische omgeving. Degene met een PhD worden vaak specialisten met een leidinggevende rol. Ze blijven onderzoek doen in onderzoeksafdelingen aan de Radboud Universiteit of aan andere universiteiten in binnen- of buitenland.

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker op een R&D afdeling
  • Onderzoeker in een onderzoeksinstituut of medisch centrum
  • Project manager/algemeen manager
  • Adviseur, consultant
  • Docent op een middelbare school
  • Inspecteur of controller

Door met een master

Met een bachelordiploma in Molecular Life Sciences kan je doorgaan naar verschillende masterspecialisaties in Molecular Sciences, Medical Biology, of opleiding op de Faculteit der Medische Wetenschappen (Radboudumc). Of je kan je lesbevoegheid halen door het volgen van een educatieve master.

Molecular Sciences

 

Medical Biology

 

Maatschappelijke/management specialisatie

Je kan er voor kiezen om een van bovenstaande onderzoeksspecialisaties te combineren met een maatschappelijke/management specialisatie. Het eerste jaar van je master bestaat dan uit het onderzoeksvakkenpakket, en in je tweede jaar verschuift de focus naar een van de eenjarige specialisaties hieronder. 

 

Faculteit der Medische Wetenschappen

Educatieve master

De master Educatie in de Bètawetenschappen combineert scheikundige vakken, didactiek en stages, waardoor je opgeleid wordt tot een gekwalicifeerd docent voor het middelbare of hoger onderwijs. 

Maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie aan, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni met hun ontdekkingstocht op de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij arbeidsoriëntatie, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Afgestudeerd, en nu?

Sjoerd Postma studeerde Molecular Life Sciences en werkt nu als octrooigemachtigde in Arnhem. In deze video vertelt hij over zijn werk bij V.O. Octrooien en handelsmerken.