Natuur- en Sterrenkunde - Jaar 1

Studiejaar
1

In het eerste jaar bestudeer je de basisgebieden van de natuur- en sterrenkunde. Voor een deel zijn dit onderwerpen waarmee je op de middelbare school kennismaakte. Ook komen nieuwe onderwerpen aan bod, zoals kwantummechanica en relativiteitstheorie. Tijdens practica voer je experimenten uit, verbind je waarnemingen en theorie en leer je onderzoeksvaardigheden.

Over dit studieprogramma

De vakken bij Natuur- en Sterrenkunde zijn in het eerste jaar verdeeld in vier groepen: natuurkundevakken, sterrenkundevakken, wiskundevakken en keuzevakken. In het eerstejaars programma van 60 EC is er ruimte voor één keuzecursus van 3 EC. 

Let op: dit overzicht is een indicatie van het studieprogramma van aankomend academisch jaar. Voor informatie over het huidige curriculum, bekijk de online studiegids:

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
3 EC
 1. P1
 1. P1
6 EC
 1. P1
 2. P2
6 EC
 1. P1
 2. P2
6 EC
 1. P1
 2. P2
 1. P3
 1. P3
6 EC
 1. P3
 2. P4
 1. P3
 2. P4
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

Keuzecursussen zijn vakken die je kunt kiezen binnen je vakgebied. Je kunt een keuze maken uit bovenstaande lijst. Je vult de verplichte vakken aan met één keuzecursus van 3 EC. Deze kun je kiezen uit bovenstaande lijst, of je kunt een vak kiezen van een andere opleiding, bijvoorbeeld psychologie, filosofie of bedrijfskunde.