Natuur- en Sterrenkunde - Jaar 3

Studiejaar
3

In het derde jaar heb je de vrijheid om vakken die te kiezen die passen bij jouw interessegebied. Je denkt na over wat je na de opleiding wil gaan doen en kiest vakken die aansluiten bij jouw toekomstperspectief. Een kwart van het programma bestaat uit keuzevakken. Verder volg je verdiepende vakken en rond je de opleiding met een bachelorstage van twee maanden. Je kiest een afstudeerproject dat je uitvoert op één van de onderzoeksafdelingen van de Radboud Universiteit.

Over dit studieprogramma

Let op: dit overzicht is een indicatie van het studieprogramma van aankomend academisch jaar. Voor informatie over het huidige curriculum, bekijk de online studiegids:

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
  1. P1
  2. P2
3 EC
  1. P4

Het Portfolio wordt in de loop van alle drie de opleidingsjaren gevuld met opdrachten en afgetekend in de laatste periode van de opleiding.

In het tweede en derde jaar van Natuur- en Sterrenkunde zit in totaal 39 EC aan keuzeruimte. Iedere periode stel je je 15 EC nominale studielast samen door je verplichte vakken aan te vullen met keuzecursussen. Dit kan met een minor (te vinden in de minorgids) of met bovengenoemde losse keuzecursussen van Natuur- en Sterrenkunde.

Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor de Educatie minor van een half jaar (30 EC), inclusief een stage in het onderwijs. Het programma van deze minor vind je onderaan deze pagina. In combinatie met je bachelordiploma, behaal je hiermee een beperkte tweedegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Het is ook een goede voorbereiding voor als je de educatieve master wilt gaan doen; de educatieve minor geeft je vrijstelling voor de eerste helft van deze master.

Thesis & research
P1
P2
P3
P4

In voorbereiding op de stage ga je op bezoek bij verschillende onderzoeksafdelingen, zodat je je kunt oriënteren op stageafdelingen en -onderwerpen. De stage bestaat uit een onderzoeksproject, en wordt afgesloten met een schriftelijk verslag/scriptie en een presentatie tijdens het bachelorsymposium. Het project kan zuiver theoretisch, dan wel observationeel, of puur instrumenteel zijn. 

Specialisaties binnen dit jaarprogramma