Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Natuur- en Sterrenkunde jaar 1

Studiejaar
1

In het eerste jaar bestudeer je de basis van de natuur- en sterrenkunde. Voor een deel zijn dit onderwerpen die je van de middelbare school kent. Ook komen nieuwe onderwerpen aan bod, zoals kwantummechanica en relativiteitstheorie. Tijdens practica voer je experimenten uit, verbind je waarnemingen en theorie en leer je onderzoeksvaardigheden.

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2024-2025. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Cursusoverzicht

De vakken zijn in het eerste jaar verdeeld in vier groepen: natuurkundevakken, sterrenkundevakken, wiskundevakken en keuzevakken. In het eerstejaars programma van 60 EC is er ruimte voor één keuzecursus van 3 EC.

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
3 EC
  1. P3
  1. P3
  2. P4
  3. P3
  4. P4
  3. P3
  4. P4

Je vult de verplichte vakken aan met één keuzecursus van 3 EC. Deze kun je kiezen uit de lijst, of je kunt een vak kiezen van een andere opleiding, bijvoorbeeld psychologie, filosofie of bedrijfskunde.