Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma bachelor Natuur- en Sterrenkunde jaar 2

Studiejaar
2

In het tweede jaar verdiep je je in de vakken uit het eerste jaar. Je gaat dieper in op bijvoorbeeld elektromagnetisme, kwantummechanica en sterrenstelsels. Practica vormen een belangrijk onderdeel van het programma. Je werkt veel aan academische vaardigheden, zoals het uitvoeren, beschrijven en presenteren van wetenschappelijk onderzoek. 

Over dit studieprogramma

Het cursusoverzicht is een indicatie van het studieprogramma van het academiejaar 2024-2025. Ben je een huidige student, raadpleeg dan de online studiegids voor jouw cursusoverzicht.

STUDIEGIDS

Totaal EC
60 EC
Verplichte cursussen
P1
P2
P3
P4
 1. P1
 1. P1
 2. P2
 1. P3
 2. P4
 1. P4
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

Kies één vak in schrijfvaardigheid:

Totaal aantal EC: 3 EC
 1. P1
 2. P2
 3. P3
 4. P4

De cursussen Inleiding Filosofie & Ethiek en Writing Skills in Academia of Schrijven over Wetenschap mogen gevolgd worden in een periode naar keuze in jaar 2 of 3.

Let op: De cursus Schrijven over Wetenschap kan niet in het tweede kwartaal gevolgd worden.

Keuzecursussen zijn vakken die je kunt kiezen binnen je vakgebied. Je kunt een keuze maken uit bovenstaande lijst. In het tweede en derde jaar van Natuur- en Sterrenkunde zit in totaal 39 EC aan keuzeruimte. Iedere periode stel je je 15 EC nominale studielast samen door je verplichte vakken aan te vullen met keuzecursussen. Dit kan met een minor (te vinden in de minorgids) of met bovengenoemde lijst aan losse keuzecursussen van Natuur- en Sterrenkunde.