Waarom Natuur- en Sterrenkunde studeren in Nijmegen?

Natuur- en Sterrenkunde is een driejarige Nederlandstalige bacheloropleiding. In het eerste jaar krijg je een grondige basis van de theorie. Tijdens practica voer je experimenten uit, verbind je waarnemingen en theorie en leert onderzoeksvaardigheden aan. Je volgt veel wiskundige vakken samen met Wiskunde-studenten. Vanaf het tweede jaar geef je zelf meer richting aan het programma. Wil je meer over natuurkunde leren of kies je juist voor sterrenkunde? Het is allebei mogelijk. Ook kun je je verdiepen in andere vakken, binnen en buiten de bètafaculteit.

Natuur- en Sterrenkunde: iets voor jou?

• Je krijgt een brede achtergrond waarmee je in diverse vakgebieden aan het werk kan. Natuurlijk kun je aan de slag als (toegepast) natuurkundige in het onderzoek of het bedrijfsleven. Je analytische vaardigheden maken je echter ook een gewilde werknemer in andere sectoren.
  • Werk zij aan zij met inspirerende wetenschappers, waarmee je de natuurkunde én de sterrenkunde in duikt. Werk bijvoorbeeld samen met onderzoekers die de eerste foto van een zwart gat hebben gepubliceerd.
  • Er zijn uitstekende onderzoeksfaciliteiten. Werk met magneten in het High Field Magnet Laboratory of met lasers in het FELIX Laboratory. Ontdek alles in het heelal met optische telescopen en een radiotelescoop in en op het Huygensgebouw.
  • Het is mogelijk om via een dubbele bachelor Natuur- en Sterrenkunde te combineren met Wiskunde.
  • Voor gezelligheid en inhoud met gelijkgezinden kun je terecht bij studievereniging Marie–Curie. De vereniging, vóór en dóór studenten, organiseert allerlei grote en kleinere activiteiten gedurende het hele jaar. Denk hierbij aan lezingen, symposia en studiereizen, maar ook aan borrels, sportdagen, feesten en weekenduitjes.
  • De opleiding heeft de zilveren medaille volgens Elseviers Beste studies 2021.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit