Waarom Natuur- en Sterrenkunde studeren in Nijmegen?

Natuur- en Sterrenkunde is een driejarige Nederlandstalige bacheloropleiding. In het eerste jaar ontwikkel je een theoretische basis. Tijdens practica voer je experimenten uit, verbind je waarnemingen en theorie en leer je onderzoeksvaardigheden. Je volgt veel wiskundige vakken samen met Wiskunde-studenten. Vanaf het tweede jaar geef je zelf meer richting aan het programma. Ook kun je je verdiepen in andere vakken, binnen en buiten de bètafaculteit. 

 

Natuur- en Sterrenkunde: iets voor jou?

  • Werk samen met inspirerende wetenschappers. Bijvoorbeeld met onderzoekers die de eerste foto van een zwart gat publiceerden.
  • Werk met magneten in het High Field Magnet Laboratory of met lasers in het FELIX Laboratory. Ontdek alles in het heelal met optische telescopen en een radiotelescoop. 
  • Je ontwikkelt een brede achtergrond waarmee je in verschillende vakgebieden aan het werk kan. Dat kan als (toegepast) natuurkundige in het onderzoek of bedrijfsleven, maar ook in andere sectoren. 
  • Studievereniging Marie–Curie organiseert allerlei activiteiten voor studenten. Denk aan lezingen, studiereizen, borrels en weekenduitjes. 
  • Wil je meer uitdaging? Het is mogelijk om via een dubbele bachelor Natuur- en Sterrenkunde te combineren met Wiskunde en twee diploma's te behalen.
  • Op basis van Elseviers Beste Studies 2023 krijgt deze bachelor een bronzen medaille.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit