Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Door jouw kennis als natuur- en sterrenkundige willen werkgevers jou hebben! De combinatie van academische vaardigheden en universitair denkniveau wordt gewaardeerd door werkgevers. Door de brede achtergrond kunnen Natuur- en Sterrenkunde-studenten aan de slag in verschillende branches. 

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker in de academische wereld of het bedrijfsleven
  • Toegepast natuurkundige in de zorg- of energiesector
  • Docent in het middelbaar of hoger onderwijs
  • Adviseur of manager in de financiële wereld of ICT
  • Data-analist
  • Consultant
  • Verzekeringswiskundige

Doorstromen naar een master

Met een bachelordiploma Natuur- en Sterrenkunde kun je aan de Radboud Universiteit doorstromen naar verschillende specialisaties van de 2-jarige onderzoeksmaster Physics and Astronomy. Je hebt keuze uit een van de volgende programma's:

Physics and Astronomy

Maatschappelijke/management specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om je Master in Physics and Astronomy te combineren met een maatschappelijke of management-specialisatie. Het eerste jaar van je Master volg je je Phyics and Astronomy programma, en in het tweede jaar stap je over naar één van onderstaande (1-jarige) specialisaties:

Lerarenopleiding

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid halen? Deze tweejarige master integreert natuurkunde-vakken, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet en hoger onderwijs.

Maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie aan, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science helpt studenten en jonge alumni met hun ontdekkingstocht op de arbeidsmarkt. Je kunt bij hen terecht voor hulp bij arbeidsoriëntatie, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten elk jaar het BBB Career Event, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten.

Afgestudeerd: en dan?

Martijn Kusters werkt als klinisch fysicus in het Radboudumc. Bekijk zijn werk in de video.

Na haar studie Natuur- en Sterrenkunde, is Roos Leenen promotie onderzoek gaan doen bij HFML-FELIX. Hoe dat werkt, zie je in de video.