Wat kun je ermee?

Arbeidsmarktperspectief

Door jouw kennis als natuur- en sterrenkundige ben je gewild op de arbeidsmarkt. De combinatie van academische vaardigheden en universitair denkniveau wordt hoog gewaardeerd door werkgevers. Door de brede achtergrond kunnen afgestudeerde studenten aan de slag in diverse branches. 

Mogelijke beroepen

  • Onderzoeker in de academische wereld of bedrijfsleven
  • Toegepast natuurkundige in de zorg- of energiesector
  • Docent in het middelbaar- of hoger onderwijs
  • Adviseur of manager in de financiële wereld, de ICT of industrie
  • Data-analist
  • Consultant
  • Verzekeringswiskundige

Doorstromen naar een master

Met een bachelordiploma Natuur- en Sterrenkunde kun je aan de Radboud Universiteit doorstromen naar verschillende specialisaties van de 2-jarige onderzoeksmaster Physics and Astronomy. Je hebt keuze uit een van de volgende programma's:

Physics and Astronomy

 

Maatschappelijke/management specialisaties

Je kunt ervoor kiezen om je Master in Physics and Astronomy te combineren met een maatschappelijke of management-specialisatie. Het eerste jaar van je Master volg je je Phyics and Astronomy programma, en in het tweede jaar stap je over naar één van onderstaande (1-jarige) specialisaties:


Master in Educatie

Wil je je eerstegraads lesbevoegdheid halen? Deze tweejarige master integreert natuurkunde-vakken, didactiek en stage, waardoor je wordt opgeleid tot docent voor het voortgezet en hoger onderwijs.

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Career Service Science begeleidt studenten en net afgestudeerden bij de overstap naar de arbeidsmarkt. Je kunt er terecht voor andere loopbaanadvies, sollicitatietips en voor informatie over stages en vacatures. Verder organiseren studenten jaarlijks de Bèta Bedrijven Beurs, de ideale plek voor studenten en werkgevers om elkaar te ontmoeten. 

Afgestudeerd: en dan?

Martijn Kusters werkt als klinisch fysicus in het Radboudumc. Bekijk zijn werk in de video.

Na haar studie Natuur- en Sterrenkunde, is Roos Leenen promotie onderzoek gaan doen bij HFML-FELIX. Hoe dat werkt, zie je in de video.