Axel Dalessi

Portretfoto Axel Dalessi
Je zit dus als student niet vast aan één specifieke studie.
Naam
Axel Dalessi
Opleiding
Nederlandse Taal en Cultuur
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
VWO E&M

Axel is een student Nederlandse Taal en Cultuur.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De enige voorlichtingsactiviteit die ik heb bezocht is een proefstudeerdag. Na één middag kende ik echter wel direct enkele docenten en medestudenten, en kreeg ik een beeld van hoe een college in elkaar steekt. De ligging van de Radboud Universiteit in het prachtige Nijmegen was een enorme trekpleister. Daarnaast staat de opleiding NTC in Nijmegen erg goed aangeschreven.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit?

De overgang van de middelbare school naar de universiteit is een flinke stap, en dat merk je direct. Gelukkig krijg je als eerstejaars veel handvatten aangeboden door docenten en ouderejaars.

Wat spreekt je aan in de bachelor?

Nederlandse Taal en Cultuur biedt een breed scala aan vakgebieden, waardoor studenten zich breed kunnen oriënteren binnen de taalwereld. Door de kleinschaligheid van de opleiding staat iedereen dicht bij elkaar: tussen studenten, docenten en promovendi bestaan korte lijntjes en contact is snel gelegd.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Door het brede vakkenaanbod binnen de bachelor ben ik erachter gekomen dat ik verder wil in een vakgebied buiten Nederlands: Sociologie. Je zit dus als student niet vast aan één specifieke studie.

Ben je betrokken bij de studievereniging?

De SVN heeft een speciaal plekje bij me. Na jaren actieve inzet en voorzitterschap kan ik zeggen dat de vereniging diverse leden heeft en er altijd wel iets leuks op de planning staat.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

De mooie natuur in en om de stad, het mooie, oude stadscentrum, de zomermiddagen op het Waalstrand, maar ook zeker de betere kroegen en clubs.

Welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Weet dat Nederlandse Taal en Cultuur een brede opleiding is, en ver afstaat van het schoolvak. Je zult ongetwijfeld niet alles leuk vinden: oriënteer je gedurende de bachelorjaren en besluit dan waar je interesse ligt. Vergeet daarnaast ook niet om een actief studentenleven te hebben. Student-zijn en de studie moeten samen op een gedeelde eerste plek staan.