Martijn, student Notarieel recht
Beste Studies EW 2023

BachelorNotarieel Recht

Bij Notarieel Recht leer je mensen te adviseren bij belangrijke levensgebeurtenissen. Je helpt ze met het juridisch vastleggen van afspraken, bijvoorbeeld over het verdelen van een erfenis, het aangaan van een huwelijk of het kopen van een huis.

Direct naar

Iets voor jou?

  • Je leert afspraken volgens de wet vast te leggen;
  • Je helpt mensen bij belangrijke gebeurtenissen;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs;
  • Studenten geven deze opleiding een 8,1 (bron: NSE);
  • Op basis van Elseviers ‘Beste Studies 2023' krijgt deze bachelor een bronzen medaille;
  • Deze bachelor is beoordeeld als ‘beste binnen het vakgebied’ volgens de Keuzegids Universiteiten 2024.
Waarom in Nijmegen?

Toelatingseisen

Wil je weten of je toegelaten kan worden? Lees dan verder wat de toelatingseisen van deze opleiding zijn.

Toelating en inschrijving
De docenten zijn makkelijk benaderbaar. Je treft ze ook wel eens buiten de collegezalen op informelere activiteiten.
Portretfoto Floor Dekker
Floor Dekker Student Het verhaal van Floor
Kennismaken

Wat ga je leren?

In Nijmegen combineer je een grondige theoretische opleiding met een praktijkgerichte aanpak. Daarbij ontwikkel je notariële vaardigheden die later goed van pas komen. Je leert te denken vanuit de mensen die je gaat helpen en de regels die op hen van toepassing zijn. Je leert hoe de notariële wereld voortdurend verandert door ontwikkelingen in de samenleving, en leert hierop te anticiperen. Denk bijvoorbeeld aan het homohuwelijk, nieuwe bedrijfsvormen of digitale ontwikkelingen.

Studieprogramma

Wat kun je ermee?

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, het bankwezen of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Wat kun je ermee?

Vragen over de studie?

Heb je een vraag over deze opleiding? We helpen je graag verder. Neem contact met ons op, stel je vraag aan een student of bekijk de voorlichtingsactiviteiten.

Contact

Collegegeld

Ga je deze bachelor volgen, dan betaal je jaarlijks collegegeld. Er zijn verschillende collegegeldtarieven. De hoogte is afhankelijk van je persoonlijke situatie.

Collegegeld