Floor Dekker

Portretfoto Floor Dekker
De docenten zijn makkelijk benaderbaar. Je treft ze ook wel eens buiten de collegezalen op informelere activiteiten.
Naam
Floor Dekker
Opleiding
Notarieel Recht
Startdatum studie
Vooropleiding
Vwo (E&M + C&M)

Student Floor Dekker volgt de bacheloropleiding Notarieel Recht. 

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik ben zelf opgegroeid in de omgeving van Nijmegen. Het liefste wilde ik dan ook in Nijmegen gaan studeren. Ik wist dat ik Rechtsgeleerdheid redelijk interessant vond, maar na het bijwonen van meerdere Meeloopdagen en Open Dagen werd ik steeds enthousiaster over Notarieel Recht. Na het maken van mijn studiekeuze was ook al snel duidelijk waar ik deze studie wilde volgen. Het feit dat Notarieel Recht in Nijmegen volgens de Elsevier zo goed staat aangeschreven benadrukte dit alleen maar.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Ik vond de overgang in het begin wel pittig. Er wordt veel meer zelfstandigheid van je verwacht dan voorheen. Ook neemt de studiestof in grote mate toe, al word je hierin gelukkig wel geholpen door de werkgroepen. Doordat je de werkgroepen verplicht moet voorbereiden, heb je een stok achter de deur om de stof bij te blijven houden. Ook zijn de werkgroepen een fijne gelegenheid om op een laagdrempelige manier extra uitleg te vragen aan docenten.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij het meest aanspreekt is direct ook het meest uitdagende aan de studie. Er wordt namelijk veel zelfstudie van je verwacht waarin je zelf onderwerpen uitpluist. Denk hierbij aan de voorgeschreven literatuur; je weet welk boek je moet kopen, maar welke hoofdstukken specifiek over een bepaald onderwerp gaan moet je zelf uit te zoeken.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding?

De sfeer binnen de opleiding ervaar ik als zeer prettig. De opleiding is niet erg groot waardoor je veel van je medestudenten kent. De docenten zijn makkelijk benaderbaar en tref je ook wel eens buiten de collegebanken op informelere activiteiten.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Na het behalen van mijn bachelordiploma wil ik in ieder geval door met de master Notarieel Recht. Daarnaast ben ik van plan om eventueel ook de master Fiscaal Recht te volgen. Één ding is zeker: ik wil nog eventjes doorstuderen!

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben actief lid bij N.S.V. Nota Bene. Dit is dé studievereniging voor de studenten Notarieel Recht in Nijmegen. Ik heb al in meerdere commissies plaats mogen nemen en ik ben bij de meeste activiteiten wel van de partij. Ik heb hier veel vrienden ontmoet en ik raad het iedereen echt van harte aan om lid van een vereniging te worden.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een echte studentenstad met het ‘gezellige’ van een dorp. Alles is makkelijk te bereiken met de fiets en Nijmegen heeft een prachtig historisch centrum. Het Waalstrand, de zomerfeesten, grote concerten in het Goffertpark, René Le Blanc, wat wil je nog meer?

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb zowel Open Dagen als Meeloopdagen bijgewoond. De Open Dagen vond ik erg prettig om aan informatie over de universiteit zelf en de verschillende studierichtingen te komen. De Meeloopdagen gaven mij een goed beeld van hoe een dag studeren er nou daadwerkelijk uitziet.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Voel je vooral niet overdonderd door de vele keuzemogelijkheden. Ook weten welke studies je bijvoorbeeld niks vindt, helpt je om dichter bij je definitieve keuze te komen. Bezoek Open Dagen, maar ga vooral ook een dagje meelopen. Zowel docenten als studenten zullen je allemaal graag vertellen over hun ervaringen.