Minke Wiessenberg

Portretfoto Minke Wiessenberg
Het meest uitdagende aan deze studie is dat je echt leert om kritisch en analytisch te denken.
Naam
Minke Wiessenberg
Opleiding
Notarieel Recht
Startdatum studie
Vooropleiding
vwo Economie & Maatschappij

Student Minke Wiessenberg volgt de bacheloropleiding Notarieel recht.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen omdat zij over een prachtige rechtenfaculteit beschikt in een prachtige, bosrijke omgeving. Daarnaast stond de studie Notarieel recht erg goed aangeschreven.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

Aan de overgang van de middelbare school naar de universiteit moest ik eerst erg wennen. Dit kwam omdat het tempo op de universiteit veel hoger lag en de hoeveelheid van de te bestuderen stof ook meer was dan op de middelbare school. Gelukkig zijn er mentoren en studieadviseurs die je hierbij goed kunnen helpen. Daarnaast zijn docenten erg toegankelijk en staan zij altijd open voor het beantwoorden van je vragen.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Mij spreekt deze bachelor het meest aan omdat je wordt opgeleid als onpartijdige jurist. Je leert om mensen te kunnen adviseren en helpen bij fundamentele momenten in hun leven. Het meest uitdagende aan deze studie is dat je echt leert om kritisch en analytisch te denken.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De studierichting van Notarieel recht is wat kleiner dan de studierichting Nederlands recht. Hierdoor heb je nauwer contact met je medestudenten en docenten. Je kent iedereen van je studie waardoor je ook gemakkelijker kan samenwerken en het vertrouwder aanvoelt.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Nadat ik mijn bachelor heb behaald zou ik graag de master Notarieel Recht willen volgen. Binnen deze master richt je je vooral op het familievermogensrecht, het (register)goederenrecht en het ondernemingsrecht. Dit zijn rechtsgebieden die mij ontzettend aanspreken en waarin ik me graag zou willen ontwikkelen.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Naast mijn studie ben ik al sinds mijn eerste jaar actief lid bij de Juridische Faculteitsvereniging Nijmegen. In mijn eerste jaar zat ik in de Borrel- en feestcommissie. Door deze commissie heb ik veel nieuwe mensen leren kennen en vrienden kunnen maken. In mijn tweede jaar zat ik in het commissariaat van de Juridische Bedrijvendagcommissie en was ik commissielid bij de vrijetijdscommissie.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het wonen in Nijmegen bevalt me zeer goed. Het is een leuke stad waar altijd wel wat te doen is en waar iedereen elkaar kent. Kortom: het is altijd gezellig in de stad.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Om me goed te kunnen oriënteren op mijn studiekeuze ben ik naar verschillende Open dagen van o.a. de Radboud Universiteit geweest. Daarnaast heb ik samen met een vriendin een meeloopdag bezocht van de rechtenfaculteit. Tijdens deze meeloopdag raakte ik nog meer geënthousiasmeerd over de studie Rechten en met name de studierichting Notarieel Recht.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Mijn tip voor toekomstige studiekiezers is om niet alleen naar open dagen te gaan van universiteiten, maar om ook meeloopdagen te bezoeken. Door dit soort dagen krijg je een betere inkijk in hoe de studie in werkelijkheid eruit ziet. Je moet een studie kiezen die echt bij jou past!