Waarom de studie Notarieel Recht in Nijmegen?

Mogen jouw ouders je onterven? Hoe regel je dat je levenspartner niet voor de kosten opdraait als jouw bedrijf failliet gaat? En wat zet je allemaal in een samenlevingsovereenkomst? Iedereen krijgt in zijn leven met dit soort belangrijke vragen te maken. Daarom is het belangrijk om hier duidelijke afspraken over te maken, om zo conflicten te voorkomen. Tijdens de studie Notarieel recht leer je mensen te helpen bij het vastleggen van deze afspraken. Je adviseert mensen bij belangrijke momenten in hun leven. Dat doe je in diverse rollen, bijvoorbeeld als notaris of advocaat.

Iets voor jou?

• Je leert hoe je afspraken geheel volgens de wet vastlegt;
  • Je leert mensen te helpen bij belangrijke gebeurtenissen in hun zakelijke of privéleven;
  • Je krijgt een goede voorbereiding op een carrière in het notariaat, de advocatuur, de rechterlijke macht of het bedrijfsleven;
  • Je krijgt persoonlijk, interactief en kritisch onderwijs van hoog niveau;
  • Onze studenten geven deze opleiding gemiddeld een 8,1 (bron: NSE);
  • De opleiding is beoordeeld als beste in zijn vakgebied door Elseviers 'Beste studies 2022'.

Wil je meer weten over wat de Radboud Universiteit je te bieden heeft?

Waarom Radboud Universiteit