Wat kun je ermee?

Na afronding van deze opleiding ben je 'Bachelor of Laws'. Je hebt geleerd hoe je wetten toepast op individuele situaties en kan dwarsverbanden leggen tussen verschillende rechtsgebieden. Je hebt geleerd het privaat- en fiscaal recht toe te passen op individuele zaken hebt een academische, analytische kijk op het notariële werkveld.

Arbeidsmarktperspectief

Afgestudeerde juristen vinden over het algemeen snel een baan. Je kunt uiteraard aan de slag bij een notariskantoor in de functie van kandidaat-notaris. Daarnaast kun je met deze opleiding ook goed terecht in de advocatuur, het bankwezen of in de belastingadviespraktijk. De opleiding is eveneens geschikt voor het beroep van estate planner, waarbij je juridisch en financieel advies geeft over het overdragen en in stand houden van familievermogen.

Civiel effect

Het programma in Nijmegen is zo samengesteld dat je met een juridische bachelor- en masteropleiding 'civiel effect' verkrijgt. Dat betekent dat je na afronding van jouw opleiding toegang hebt tot de zogenaamde 'togaberoepen' advocaat, rechter of officier van justitie.

Mogelijke beroepen

  • Notaris
  • Advocaat
  • Rechter
  • Officier van justitie
  • Estate planner
  • Bedrijfsjurist

Door naar een master

In principe kun je na het behalen van je bachelor de arbeidsmarkt op, maar veel functies vragen om een afgeronde masteropleiding. De meeste studenten kiezen er dan ook voor om na hun bachelor nog een master te volgen. Met een masterdiploma kun je in uiteenlopende werkvelden aan de slag. Je kunt er ook voor kiezen om verder te gaan in het (wetenschappelijk) onderzoek.

Bekijk Masters

Arbeidsmarktoriëntatie: maak werk van je studie!

Om je voor te bereiden op het vinden van een baan biedt de Radboud Universiteit verschillende vormen van arbeidsmarktoriëntatie, zodat je je tijdens je studie al kunt voorbereiden op je toekomst. Zo heeft elke faculteit een Career Service, waar je terecht kunt met vragen over en hulp bij arbeidsmarktoriëntatie. Zij bieden onder andere loopbaanadviesgesprekken en vaardigheidstrainingen aan. Je kunt ook bij hen terecht als je een aantal maanden praktijkervaring wil opdoen door stage te lopen.

Career Service Rechten