Jessie Bonten

Jessie Bonten
Wees vooral niet bang om vragen te stellen als je twijfelt. De juiste studie vind je vanzelf!
Naam
Jessie Bonten
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen (ALPO-traject)
Startdatum studie
Einddatum studie

Jessie Bonten volgt het (ALPO-traject) aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb de Radboud Universiteit gekozen, omdat de studie perfect bij mij paste. Het was verder een combinatie van de mensen van de studie, de stad zelf en de opleiding. Daarnaast vond ik het wel fijn om uit huis te gaan en op kamers te gaan wonen. De RU is alsnog prima te doen met de trein, dus ik kan wanneer het nodig is ook makkelijk op en neer.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang van de middelbare school naar de universiteit verliep soepel. Wel heb ik moeten leren om beter te plannen. Sommige periodes kunnen wat drukker zijn dan normaal en dan vergt dat een goede planning. Omdat ik door het ALPO-traject ook op de hogeschool zit, had ik sowieso altijd iets om op terug te vallen. De hogeschool heeft meer het klassengevoel van de middelbare school, terwijl de universiteit meer een grote groep is. Mocht ik moeite hebben met de overgang of iets anders, weet ik altijd dat ik terecht kan bij een coördinator. Op de hogeschool hebben we nog regelmatig klassengesprekken of twee keer per jaar een individueel gesprek waarin je zoiets zou kunnen aangeven.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij het meest aanspreekt aan deze bachelor is de combinatie van de RU en de HAN, van theorie en praktijk. Ik wilde meteen stage lopen, maar ook meer kennis opdoen op universitair niveau. Ik kan mijn nieuwe kennis meteen toepassen of vraagstukken in de praktijk onderzoeken. Het uitdagende aan deze studie is dat het veel werk kan zijn. Je doet eigenlijk twee studies waar je ook twee diploma's voor krijgt. Gelukkig helpen we elkaar veel! 

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Ik vind de sfeer binnen de opleiding super! Dit is één van de redenen dat ik voor de opleiding heb gekozen. Omdat we op de hogeschool maar met een kleine groep zijn, word je al snel hecht met elkaar. Vaak is een ALPO-student niet alleen en zijn er anderen om bij te zitten of mee te werken. Ook de docenten kun je altijd aanspreken, wat erg fijn is!

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Ik weet al zeker dat ik mijn eigen klas wil hebben. Het fijne aan deze bachelor is dat ik ervoor kan kiezen om niet een hele werkweek voor de klas te staan, maar ook als pedagoog ernaast te werken. Dit geeft mij flexibiliteit in mijn werk later. Waarschijnlijk ga ik in eerste instantie wel vijf dagen in de week voor de klas staan, omdat ik er zo van geniet!

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben betrokken bij de studievereniging Postelein, in de zin van borrels en activiteiten. Ik heb het afgelopen jaar regelmatig een borrel bijgewoond en wat merch gescoord! Afgelopen jaar was ik ook intro-ouder en heb de aankomende studenten de weg mogen wijzen. Dit wil ik zeker nog een jaar doen!

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Nijmegen is een prachtige stad. Niet te groot, niet te klein. De supermarkt is om de hoek en je hoeft nooit echt extreem ver te fietsen om ergens in Nijmegen te komen. Er is verder altijd wel iets te doen. Ik heb hier onwijs veel leuke nieuwe mensen ontmoet, waaronder mijn klasgenoten en huisgenoten. 

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb zelf meerdere open dagen bezocht van verschillende universiteiten en studies. Door de open dagen kon ik al snel een aantal studies wegstrepen. Uiteindelijk twijfelde ik nog maar tussen twee universiteiten die allebei een soortgelijke studie aanboden. Ik heb toen van beide een proefstudeerdag gevolgd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik het verschil tussen de universiteiten en studie kon ervaren, waardoor het veel duidelijker werd. 

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ik zou de toekomstige studiekiezers willen aanraden om op gevoel je studie te kiezen. Bezoek naast de campus, ook eens de stad. Doe eens mee aan een proefstudeerdag of meeloopdag, zodat je de sfeer nog beter kunt proeven. Wees vooral niet bang om vragen te stellen als je twijfelt. De juiste studie vind je vanzelf!