Linda Bekedam

Portret Linda Bekedam
Binnen mijn jaarlaag van ongeveer vijftig á zestig studenten hebben wij veel contact met elkaar, zowel op de HAN als op de Radboud Universiteit.
Naam
Linda Bekedam
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen (ALPO-traject)
Land van vorige opleiding
Nederlandse
Startdatum studie

Linda Bekedam is alumna van de bachelor Pedagogische Wetenschappen (ALPO).

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

De Academische Lerarenopleiding Primair Onderwijs op de Radboud Universiteit geeft de mogelijkheid om zowel de orthopedagogische kant als de onderwijskundige kant van pedagogische wetenschappen te ontdekken. Ik merkte dat deze beide kanten mij erg aanspraken. Daarnaast sprak de campus van de Radboud Universiteit mij aan: alles van de universiteit op één plek, maar wel met behoorlijk wat groen, waardoor er een prettige sfeer hangt.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

In het begin vond ik de overgang erg wennen. Op de universiteit zat je ineens in grote zalen en achter je laptopje mee te typen met wat de docent vertelde. Dit wende echter wel snel! Op de HAN hebben wij nog klassen, wat ik erg prettig vond in de overgang. Hierdoor houd je nog het klassengevoel dat je gewend bent op de middelbare school.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Wat mij het meest aanspreekt aan de opleiding is de combinatie van theorie en praktijk, door de combinatie van mijn twee studies. Wat je leert op de universiteit zie je terug op je stages in de praktijk; je ziet hierdoor wat je leert en dat vind ik een verrijking van mijn opleiding.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten/onderzoekers.

De sfeer binnen de opleiding is heel prettig. Binnen mijn jaarlaag van ongeveer vijftig à zestig studenten hebben wij veel contact met elkaar, zowel op de HAN als op de Radboud Universiteit. Ook het contact met docenten is vaak prettig: vooral met docenten van werkgroepen en docenten op de HAN heb je vaak persoonlijk contact.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Na mijn studie hoop ik een baan te kunnen vinden waarbij ik de twee studies die ik heb gedaan kan combineren. Ik hoop een paar dagen in de week voor een groep te mogen staan, maar daarnaast zou ik het heel tof vinden om als orthopedagoog te werken op dezelfde basisschool. Kinderen met leerproblemen zou ik graag willen ondersteunen in hun periode op de basisschool, om hen de succesmomentjes te bieden en om hen te zien groeien.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben met heel veel plezier actief betrokken bij studievereniging Postelein, de studievereniging voor Pedagogische Wetenschappen en onderwijswetenschappen. In mijn eerste twee jaar ben ik actief lid geweest in de promotiecommissie en de workshop- en excursiecommissie, waarmee ik allerlei leuke activititeiten heb georganiseerd. In mijn derde jaar ben ik voorzitter geweest van deze studievereniging. Ik heb dit met heel veel plezier gedaan en heb mij door deze stap te nemen op een andere manier kunnen ontwikkelen als persoon.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

Het leukste aan Nijmegen vind ik de gezelligheid en de sfeer die in de stad zelf hangt. Het is een echte studentenstad, er is altijd iets te beleven. Je hoeft je hier nooit te vervelen.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Tijdens mijn middelbare schooltijd heb ik veel verschillende open dagen van verschillende universiteiten bezocht. Ik heb mij breed georiënteerd, waardoor ik er langzaam achter kwam wat ik wel en niet wilde studeren. Open dagen waren dan ook zeer waardevol voor mij, en vooral de gesprekken daar met studenten die bezig zijn met de opleiding. Daarnaast heb ik ook zelf meegelopen met studenten, wat mij ook een beter beeld heeft gegeven van de opleiding.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Ga naar veel open dagen, meeloopdagen, maar ga vooral in gesprek met studenten die de opleidingen doen! Zij weten het beste wat je kunt verwachten tijdens de opleiding.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.