Raisa Nieuweweme

Portret Raisa Nieuweweme
Hetgeen wat mij het meest aanspreekt, is de hoeveelheid praktijk. Dat is erg typerend voor deze WO-opleiding.
Naam
Raisa Nieuweweme
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen (ALPO-traject)
Land van vorige opleiding
Nederlandse
Startdatum studie

Raisa Nieuweweme is alumna van de bachelor Pedagogische Wetenschappen (ALPO).

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Ik heb voor de Radboud Universiteit gekozen, omdat de stad Nijmegen mij erg aantrok. Als je door Nijmegen loopt, voel je je thuis. Nijmegen noemen ze ook wel een groot dorp. Het is er erg gezellig en iedereen accepteert elkaar. Ook zit alles vrij dicht op elkaar, je hoeft nooit lang te fietsen om op je bestemming te komen. Ik ben daardoor ook vaker in Nijmegen te vinden dan in mijn geboorteplaats.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang van de middelbare school naar de universiteit was in het begin erg wennen. Met vragen kon je altijd bij een studiebegeleider terecht, ik vond het echter fijner om alles zelf uit te zoeken. Dat was zeker mogelijk met de middelen en informatie die je tot je beschikking had.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan het ALPO traject?

Hetgeen wat mij het meest aanspreekt is de hoeveelheid praktijk. Dat is erg typerend voor dit traject. Daarnaast vind ik het erg leuk dat je de stof die je op de universiteit leert, terugziet in je stageklas. Doordat het Pabo onderwijs kleinschalig is, ken je iedereen minimaal van naam. Dat maakt de sfeer aangenaam en prettig.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Als ik mijn bachelor heb gehaald, hoop ik nog een master te kunnen volgen. Het liefst zou ik dit willen combineren met werken. Op deze manier ben je toch nog even student, maar kan je wel al proeven aan het 'echte leven'.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben betrokken bij de studievereniging. Ik ga geregeld naar activiteiten en zat vorig jaar in de mediacommissie. Dit jaar zit ik in de mediacommissie en de introductiecommissie, dus wie weet zien jullie mij al aan de start van het studiejaar.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Ik heb de opendag bezocht en heb een dag meegelopen met een studente. Beide voorlichtingsactiviteiten waren waardevol, omdat ze je een compleet beeld van de opleidingen gaven. Ik raad zeker aan om dit beide te doen!

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

De ALPO is best een specifiek traject, je kiest er eigenlijk voor om juf/meester te worden. Zorg ervoor dat je genoeg voorlichtingsactiviteiten volgt, zodat je een goed beeld krijgt van wat er op de HAN en RU wordt aangeboden.

Aan deze website wordt nog gewerkt. Meer informatie: 'een nieuwe website'.