Ben je een huidige student? Bekijk dan de studiegids voor het programma van het huidige studiejaar.

Studieprogramma van Pedagogische Wetenschappen (ALPO-traject)

ALPO studenten volgen van de bachelor Pedagogische Wetenschappen (PW) een aangepast programma. Voor sommige cursussen bestaat een speciale ALPO variant. Binnen het ALPO programma worden 120 EC van de bachelor Pedagogische Wetenschappen aangeboden. Een EC staat voor studiepunt en geeft aan hoeveel tijd je aan een cursus moet besteden. Normaal gesproken bestaat de bachelor PW uit 180 EC. In het aangepaste ALPO programma volg je er 120 en krijg je voor 60 EC vrijstelling. De 120 EC die je wel volgt worden over 4 studiejaren verdeeld.

In de zijbalk kun je per studiejaar een overzicht van het programma vindenOp deze pagina's vind je alleen informatie over het aangepaste PW programma dat aan de Radboud Universiteit wordt gegeven. Informatie over het Pabo curriculum binnen het ALPO traject verloopt via de informatievoorziening van de HAN

Onderwijsvormen

Studieprogramma

 • Jaarprogramma jaar 1

  ALPO studenten volgen een aangepast programma van de bachelor Pedagogische Wetenschappen (PW). In het eerste jaar leer je over de normale ontwikkeling van kinderen. Dit is de basis die je nodig hebt om kennis op te kunnen doen van kinderen die een niet normale ontwikkeling doorlopen. Aan het einde van het eerste jaar krijg je een bindend studieadvies van de opleiding Pedagogische Wetenschappen. Omdat je binnen het ALPO traject ook de Pabo volgt, zul je ook vanuit de HAN een studieadvies krijgen. De studieadviezen samen bepalen of je na het eerste jaar verder kan gaan met het ALPO traject. De onderstaande cursussen volg je bij Pedagogische Wetenschappen.

  Bekijk jaarprogramma jaar 1
 • Jaarprogramma jaar 2

  In het eerste jaar lag de nadruk op de normale ontwikkeling van kinderen. Dit is de basis die je nodig hebt om kennis op te kunnen doen van kinderen die een niet normale ontwikkeling doorlopen. Het tweede studiejaar van Pedagogische Wetenschappen gaat hier verder op in. 

  Bekijk jaarprogramma jaar 2
 • Jaarprogramma jaar 3

  In het eerste jaar lag de nadruk op de normale ontwikkeling van kinderen. Dit is de basis die je nodig hebt om kennis op te kunnen doen van kinderen die een niet normale ontwikkeling doorlopen. Ook het derde studiejaar van Pedagogische Wetenschappen gaat hier verder op in. Tevens kies je in je derde jaar een specialisatie.

  Bekijk jaarprogramma jaar 3
 • Jaarprogramma jaar 4

  Het vierde jaar staat in het teken van afstuderen. Op de Pabo ga je in de tweede helft van het jaar de afstudeerstage volgen. Binnen Pedagogische Wetenschappen word je voorbereid op de bachelorscriptie. Je hebt daarbij de mogelijkheid om in de praktijk een onderzoek op te zetten.

  Bekijk jaarprogramma jaar 4

Deze opleiding heeft een bindend studieadvies

Minimum ECTS
24
Als ALPO student krijg je twee bindende studieadviezen: één van de Pabo en één van Pedagogische Wetenschappen (Radboud Universiteit). De bachelor Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit bevat 34 EC in het eerste jaar, waarvan je er 24 moet halen om door te mogen naar het tweede jaar. Als je niet aan die 24 ECTS komt, moet je dus in principe stoppen met de opleiding. Natuurlijk houden we wel rekening met bijzondere omstandigheden zoals ziekte en andere persoonlijke factoren. Je studieadviseur of mentor bespreekt met jou regelmatig je studieresultaten, zodat je niet voor verrassingen komt te staan.