Toelating en inschrijving

Welke vooropleiding heb je?
Welke nationaliteit heb je?

Aanmelddeadlines

Selecteer je nationaliteit en vooropleiding om de aanmelddeadlines te bekijken.
Selecteer je vooropleiding om de toelatingseisen en aanmeldprocedure te bekijken.

Aanmeldprocedure 

Om je aan te melden voor een bacheloropleiding moet je voor de aanmelddeadline een verzoek tot inschrijving indienen via Studielink. Voordat je je aanmeldt, check de toelatingseisen van de bachelor die je wilt volgen, en volg daarna de stappen.

Stappenplan

Stap 1: Doe een verzoek tot inschrijving via Studielink.nl

Via Studielink meld je je aan voor de bacheloropleiding aan de Radboud Universiteit. Je kunt je al aanmelden vanaf 1 oktober voor het volgende studiejaar.

Let op: je hebt DigiD nodig

Voor het aanmelden in Studielink heb je een DigiD account nodig. Heb je nog geen eigen DigiD? Vraag deze dan ruim voor de deadline van inschrijving aan via www.digid.nl. Het duurt meestal vijf werkdagen voor je je eigen DigiD hebt. Woon je (nog) niet in Nederland? Dan kun je geen gebruik maken van DigiD en moet je met een Studielink gebruikersnaam en wachtwoord inloggen.

Stap 2: 'To-do's' opvolgen in Studielink

Nadat je bent aangemeld is het belangrijk om alle 'To-do's' in Studielink op tijd uit te voeren. Houd je mails dus goed in de gaten (ook de e-mails in je spam inbox).

Stap 3: Houd je e-mail in de gaten

De Radboud Universiteit ontvangt jouw aanmelding en controleert of je direct toelaatbaar bent voor de bacheloropleiding waarvoor je je hebt aangemeld. De uitkomst ontvang je per mail en kan zijn. 

  • Je wordt onvoorwaardelijk toegelaten en kunt je inschrijven voor de opleiding.
  • Je vooropleiding moet beoordeeld worden door de toelatingscommissie → je gaat naar stap 4.

Stap 4: Vul de digitale vragenlijst in (alleen als je vooropleiding gecontroleerd moet worden door de toelatingscommissie)

Als je vooropleiding beoordeeld moet worden door de toelatingscommissie krijg je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven inloggegevens voor een digitale vragenlijst. Log in, vul de vragenlijst in en upload de gevraagde documenten. Doe dit zo snel mogelijk na ontvangst van deze inloggegevens. Je verzoek tot toelating wordt vervolgens in behandeling genomen. De uitkomst kan zijn:

  • Je wordt alsnog onvoorwaardelijk toegelaten. → Je kunt je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt onder voorwaarden toegelaten. In je toelatingsbesluit staan de voorwaarden waaraan je eerst moet gaan voldoen om definitief toegelaten te worden.  → Daarna kun je je inschrijven voor de opleiding.
  • Je wordt niet toegelaten. Je aanmelding in Studielink wordt ingetrokken. Je ontvangt toelichting over je afwijzing per mail.

De uitkomst ontvang je op het e-mailadres dat je in Studielink hebt opgegeven.

Ben je toegelaten?

Dan kun je je inschrijven voor de opleiding. 

Naar Studielink