Silke van Wezep

Student Silke van Wezep
Na de Meeloopdag was ik direct verkocht.
Naam
Silke van Wezep
Opleiding
Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs
Land van vorige opleiding
Nederland
Startdatum studie
Einddatum studie
Vooropleiding
Gymnasium (E&M, C&M), Christelijk Lyceum Apeldoorn

Student Silke van Wezep volgt de bacheloropleiding Pedagogische Wetenschappen van Primair Onderwijs aan de Radboud Universiteit.

Waarom heb je specifiek voor de Radboud Universiteit gekozen?

Naast dat de Radboud Universiteit de enige universiteit is, die een volledig universitaire bacheloropleiding heeft tot basisschoolleerkracht, was de sfeer ook direct goed. Ik voelde me op de Open Dag en tijdens de meeloopdag direct thuis.

Wat vond je van de overgang van de middelbare school naar de universiteit? Hoe werd je daarin begeleid in je studie?

De overgang was voor mij wel even wennen. Ik was korte lessen gewend en nu zat ik opeens ruim anderhalf uur in een collegezaal. Het wende wel erg snel. Na een paar weken wist je niet beter dan de lengte van de colleges. Vanuit de Radboud Universiteit werden ook veel middelen aangeboden om je te helpen met de overgang.

Wat spreekt je aan in de bachelor en waarom? Wat vind je het meest uitdagend aan de studie?

Al sinds dat ik klein ben, roep ik dat ik leerkracht wil worden. Deze opleiding biedt mij dat en nog zoveel meer. Ik krijg de meest recente wetenschappelijke inzichten mee en leer hier mee te werken en te denken. Daarnaast word je in de praktijk super goed ondersteund en kun je vanaf het eerste jaar de praktijk en theorie samenbrengen om zo de beste lessen te kunnen opzetten.

Hoe ervaar je de sfeer binnen de opleiding? Bijvoorbeeld de samenwerking tussen studenten en het contact met docenten of onderzoekers.

Bij de opleiding heb je veel werkgroepen, waarin je maar met een kleine groep studenten zit. Door de kleine groepen leer je je medestudenten en docenten direct goed kennen, wat superfijn is.

Wat wil je met deze studie gaan doen als je je bachelordiploma op zak hebt?

Na de opleiding wil ik graag direct aan het werk als leerkracht in het basisonderwijs. Dit wil ik graag parttime doen, zodat ik daarnaast nog een masteropleiding kan volgen. Momenteel zit ik te denken aan de master Curriculum Ontwikkeling voor Primair Onderwijs (CoPo) aan de Radboud Universiteit.

Ben je betrokken bij de studievereniging? Zo ja, op welke manier?

Ik ben betrokken bij de studievereniging. In mijn eerste jaar ging ik alleen naar activiteiten, wat al erg gezellig was. In mijn tweede jaar wil ik ook actief lid worden, wat inhoudt dat je ook in een commissie gaat en met de studievereniging leuke activiteiten organiseert.

Wat vind je leuk aan Nijmegen?

De sfeer op de universiteit en in de rest van de stad is supergezellig. Daarnaast is het overal erg groen en kun je heerlijk wandelen of fietsen.

Welke voorlichtingsactiviteiten die je als scholier hebt bezocht vond je waardevol en waarom?

Naast de Open Dag van de Radboud Universiteit heb ik ook een meeloopdag van de opleiding PWPO gevolgd. Je loopt een hele dag met een student mee en krijgt zo een super goed beeld van de opleiding. Na de meeloopdag was ik direct verkocht.

Wat voor advies/welke tips zou jij geven aan toekomstige studiekiezers?

Verdiep je goed in de opleidingen die je misschien wil kiezen. Als de optie er is, volg een meeloopdag. Dat is de beste manier om een goed beeld van de opleiding te krijgen.